TAR OPPGJØR: Påtroppende partisekretær Raymond Johansen gjorde det klart at Ap må være tydelig i debatten med Frp. Foto: SCANPIX

Raymond Johansen tar oppgjør med Frp

Arbeiderpartiets påtroppende partisekretær Raymond Johansen tok et kraftig oppgjør med Fremskrittspartiets integreringspolitikk under et møte tirsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Vi kan ikke la hatets og mistenksomhetens filosofi legge premissene for integreringsdebatten i 2009. Det finnes ingen fiende blant oss. Det bildet hadde vi i etterkrigstiden, og vi trenger ikke mane det fram igjen, sa Johansen på møtet i Arbeiderpartiets representantskap.

Les også:Ap: Frps kvinnepolitikk hindrer integrering.

Dette var Johansens første offentlige opptreden på et Ap-møte etter at det ble klart at han overtar partivervet. Det skjer i slutten av april når Ap velger ham til ny partisekretær etter Martin Kolberg, skriver Dagsavisen.

Må diskutere realiteter

Johansen gjorde det klart at Ap må være tydelig i debatten med Frp. Ap må støtte jenter som blir utsatt for omskjæring eller tvangsekteskap, sa Johansen, men han advarte samtidig mot å skape avstand og mistenksomhet mellom grupper.

Les også:Fnyser av Sivs skremmeliste.

Johansen mener han har oppskriften klar på hvordan Ap skal møte Frp i valgkampen:

- Vi må begynne å diskutere realiteter. Det flerkulturelle Norge er kommet for å bli, og uten det stopper Norge. Det høres banalt ut, men jeg savner det som er utgangspunkt for debatten. Samtidig må vi snakke om alle de utfordringene som finnes, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder