UTPEKT: Ingeborg Synøve Midttømme blir Møres nye biskop. Foto: Tor Richardsen/SCANPIX
UTPEKT: Ingeborg Synøve Midttømme blir Møres nye biskop. Foto: Tor Richardsen/SCANPIX

Ingeborg Midttømme ble biskop i Møre

INNENRIKS

Ingeborg Synøve Midttømme ble torsdag utnevnt til ny biskop i Møre.

Publisert: Oppdatert: 15.05.08 11:45

Den nye Møre-bispen er 46 år gammel og leder av Den norske kirkes presteforening. Ingeborg Midttømme ble valgt til Presteforeningens leder i 2003, og ble i september 2006 gjenvalgt for tre nye år. Hun har permisjon på full tid fra stillingen som sogneprest i Hauketo-Prinsdal menighet for å ivareta dette vervet.

Hun har tidligere vært prest i Høybråten og Holmlia i Oslo og sogneprest i Sørfold i Nordland. Midttømme er utdannet ved Menighetsfakultetet.

I de kirkelige organene i Møre og Romsdal ble hun innstilt som nummer to som biskop etter Halvor Nordhaug. Flertallet fikk det ikke som de ville hos Trond Giske.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) har trolig lagt vekt på at det må være minst én kvinnelig biskop i Møre, Nidaros og Bjørgvin. I Nidaros er prost Tor Singsaas en klar favoritt. Kabalen kan gå opp ved at Halvor Nordhaug blir utnevnt i Bjørgvin.

Halvor Nordhaug var klar favoritt på Sunnmøre, mens Ingeborg Synøve Midttømme sto sterkt på Nordmøre. Hun regnes som noe mer liberal enn Nordhaug.

Her kan du lese mer om