ENSOM SVALE: Anne Sender fra det mosaiske trossamfunnet endte opp som en ensom forsvarer av Israel blant studiogjestene i redaksjon EN. Finn Jarle Sæle deltok fra Bergen, men fikk lite tid i debatten. Foto: Scanpix

NRK nedringt etter Gaza-debatt

NRK ble nedringt av sinte seere etter torsdagens debatt i Redaksjon EN. Debatten handlet om hvem som vant informasjonskampen under Gaza-krigen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Viggo Johansen hadde invitert Line Khateeb fra Palestinakomiteen, medieprofessor Rune Ottosen, Gaza-lege Mads Gilbert, NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius, konstituert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten, redaktør Finn Jarle Sæle i Norge I DAG, og leder Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund.

Sæle deltok fra et studio i Bergen og slapp lite til under debatten, skriver Aftenposten.

Mange innringere som henvendte seg til både NRK og Aftenposten etter programmet, mente at Sender ble den eneste som forsvarte Israels sak, og at hun attpåtil kom dårlig ut. Sender selv reagerte på hvordan programmet utviklet seg.

- Jeg ble spist

- Jeg ble invitert til noe helt annet, en mer åpen debatt om hvordan man kan dekke en åpen konflikt som dette. Nå ble jeg sittende og snakke Israels sak. Det er ikke min rolle, det er det mange som er bedre enn meg til å gjøre. Jeg har brukt ukevis på å fortelle at jeg ikke er Israels representant i Norge. Jeg følte at jeg ble spist til frokost, sier Sender.

Programmets vaktsjef Kenneth Simensen forsvarer seg med å si at NRK mener gjestelisten viser at programmet var balansert. Men han legger til at seerne må gjøre seg opp sin egen mening om debatten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder