STORTINGSPOLITIKER: Ulf Leirstein har meldt seg ut av Frp. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ung partifelle skal ha varslet om seksuelle tilnærmelser fra Leirstein

Det siste varselet mot Ulf Leirstein skal inkludere to tilfeller av seksuelle tilnærmelser som skal ha skjedd mens stortingspolitikeren var alene med varsleren.

Det skriver NRK.

De har flere kilder i Frp som uavhengig av hverandre bekrefter at det nye varselet mot Leirstein handler om flere tilfeller der politikeren har kommet med seksuelle tilnærmelser til en langt yngre partifelle.

Varsleren skal ha vært over den seksuelle lavalderen.

Overfor NRK ønsker ikke varsleren, som fremdeles er medlem av Frp, å kommentere saken.

Dette skal være forhold som til nå har vært ukjent, men skal ha skjedd for 7–8 år siden. Opplysningene er bekreftet av flere medlemmer i FrP.

Ute av Fremskrittspartiet

Ulf Leirstein meldte seg fredag ut av Fremskrittspartiet, etter å ha vært medlem i 30 år. Samme dag bekreftet partiets organisasjonsutvalg at det var kommet et nytt varsel mot politikeren fra Moss.

I et Facebookinnlegg sa Leirstein: – Jeg har i dag etter 30 år som medlem, meldt meg ut av Frp. Det har vært en tøff og lang prosess å komme til denne beslutningen.

les også

Ulf Leirstein melder seg ut av Frp - partiet har mottatt nytt varsel

I fredagens Facebook- innlegg skriver Leirstein også at utmeldelsen kommer etter stadige medieoppslag «knyttet til en periode av livet mitt mange år tilbake som jeg gjerne skulle sett ugjort».

Behandler varselet

Leder av organisasjonsutvalget i Frp, Alf Erik Andersen, forteller til VG at varselet kom til dem for et par uker siden og at organisasjonutvalget umiddelbart begynte å behandle saken. Han kjente ikke til den aktuelle saken før den nådde organisasjonsutvalget.

– Jeg er ordfører i Mandal og har nok å gjøre her nede.

– Hva skjer videre med behandlingen av varsleren?

– Jeg registrerer at Leirstein har meldt seg ut, men for oss er det viktig at varsleren blir ivaretatt og fulgt opp. Vi er i dialog og vet at varsleren er fornøyd med behandlingen.

Andersen vet ikke når saken er ferdigbehandlet, men regner med at det ikke tar lang tid siden Leirstein har meldt seg ut av partiet. Organisasjonsutvalget vil heller ikke politianmelde forholdet.

FrP «glemte» varsel

Det var i 2013 at daværende generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom, Espen Teigen, mottok et varsel om at Leirstein som foreslo trekantsex med en 15 år gammel gutt og en kvinne i 30-årene.

Dette ble kjent i januar 2018 da NRK også avslørte hvordan Leirstein gjentatte ganger sendte pornografiske bilder til unge tillitsvalgte i FpU. En av mottakerne var da 14 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder