Mandagens viktigste corona-nyheter

Mandagens viktigste corona-nyheter

  • Siri Nilsen Ahmer

Vanskelig å henge med? Her kommer syv kjappe punkter om siste nytt.

Partiene på Stortinget er enige om en krisepakke som skal begrense folks økonomiske tap som følge av coronaviruset. Permitterte får full lønn i 20 dager, mot 15 tidligere.

Flyselskapet Norwegian stanser mesteparten av flyvningene sine fra 21. mars, og må permittere 90 prosent av arbeidsstyrken i møte med viruseffektene, over 7300 ansatte.

Norge tester ikke alle som kan ha blitt smittet. Men Verdens helseorganisasjons (WHO) sjef oppfordret om at alle som mistenkes å ha blitt smittet, bør testes. FHI sier mandag kveld at de tester der det trengs mest.


WHO-sjefen bekreftet også at både antall smittede og døde nå er flere utenfor fastlands-Kina, enn i Kina. Du kan se hvor mange som er smittet her.

Riksadvokaten sa mandag at brudd på karantene og isolasjon normalt vil bli straffet med 20.000 kroner, eller femten dager i fengsel.

Den norske kirke ber om at alle konfirmasjoner utsettes til etter sommeren, melder NTB.

Kriminalomsorgen vil løslate innsatte med kortere dommer før soningstiden utløper. Dette vil i første omgang gjelde frem til 13. april.

Flere sykehus har gått ut med ny informasjon i forbindelse med viruset. Gravide risikerer å måtte føde uten at partneren er til stede. Den fødende kan også bli isolert.

Flere artikler

  1. Nokas-vektere ble permittert etter at Heimevernet kom inn: – Til å grine av

  2. WHO: Alle mistenkte smittetilfeller burde testes

  3. Svensk rapport om smittetall trekkes tilbake

  4. Fredagens viktigste corona-nyheter

  5. Mandagens viktigste corona-nyheter