TEIPET FAST: Det såkalte «skimming»-utstyret var satt fast med en slags type limbånd på minibanken. Foto: Francis Lundh

Fant svindelutstyr på minibank i Oslo

(VG Nett) Oslopolitiet tok i ettermiddag beslag av såkalt «skimming»-utstyr som svindlere festet til en minibank ved Stortinget grytidlig i morges.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

«Skimming»-utstyr er elektronisk utstyr som plasseres av kriminelle på minibanker med hensikt i å lese av og misbruke kundenes konto.

- Utstyret ble påmontert i 05-tiden i dag morges, oppdaget 13.30 og da umiddelbart fjernet og beslaglagt. Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange kunder som har vært innom minibanken i den perioden, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank til VG Nett.

- Kortleseren løsnet

Det var minibanken til Fokus Bank på hjørnet av Karl Johan og Lille Grensen som i dag ble rammet av det frekke svindelforsøket.

- Det var en som skulle ta ut penger og da løsnet hele fronten på kortleseren. Det viste seg at det som løsnet ikke burde vært der i det hele tatt, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

- Umulig å garantere

Langli sier at minibanken var påsatt utstyr for å forhindre skimming, men kan ikke garantere med sikkerhet at ingen er svindlet.

- Vi føler oss rimelig sikre på at ingen konto er blitt tappet. Om det mot formodning skal ha skjedd vil banken dekke det. Det er umulig å garantere at slike tyver ikke lykkes. Dessverre har det blitt sånn at tyvene utvikler nye metoder, så helt sikre kan vi ikke være, men det utstyret vi har, har vist seg å være godt nok frem til nå, sier han.

Videoovervåket

Minibanken er videoovervåket og politiet skal nå se på videoen i håp om å kunne identifisere gjerningsmennene.

Utstyret som skal forhindre at vanlige kunders bankkort kopieres er påsatt alle minibankene til Fokus.

Den rammede minibanken er etter at det ulovlige utstyret ble fjernet helt trygg å bruke, forsikrer banken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder