LYNGDAL-DRAPET: En person er siktet for forsettlig drap etter at en person ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld, opplyser politiet. Foto: Mona Wikøren / Lister24

Politiet vil varetektsfengsle den siktede i Lyngdal-drapet i fire uker

Politiet anmoder om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud etter drapet i Lyngdal.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det anmoder politiet om på et fengslingsmøte tirsdag formiddag. Møtet vil gå for lukkede dører på grunn av fare for bevisforspillelse, opplyser politiet.

– Det begjæres fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, og to uker full isolasjon, sier politiadvokat Hellek Rue til VG, og forteller at isolasjonen er av hensyn til faren for bevisforspillelse.

Den siktede er en asylsøker i 20-årene som hadde fått midlertidig opphold i Norge. Politiet arbeider fremdeles med å identifisere avdøde, og med å finne ut av relasjonen mellom de to.

Politiet anmoder også om at det innhentes en rettspsykiatrisk erklæring på den siktede, som er mer omfattende enn den rettspsykiatriske undersøkelsen som ble gjennomført mandag.

– Vi har fått opplysninger som gjør at vi må undersøke mer rundt spørsmålet om tilregnelighet, så derfor ber vi om at det oppnevnes to rettpsykiatere som foretar en nærmere undersøkelse, sier Rue.

Den siktede har ikke tatt standpunkt til spørsmålet om straffskyld ennå, men har erkjent at han begikk drapet.

Klokken 23:39 søndag kveld fikk politiet melding om en skadet mann i en bolig i Lyngdal. Da de kom til boligen 20 minutter senere, var mannen død. Politiet pågrep den andre i leiligheten, i likhet med avdøde var det en mann av utenlandsk opprinnelse. Han ble senere siktet for forsettlig drap.

Mannen har ifølge sin advokat, Sveinung Søndervik Johnsen, erkjent at han sto bak drapet, men har foreløpig ikke tatt standpunkt til spørsmålet om straffskyld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder