BEKLAGER: Russebussen «Playboy 2017» legger seg flate etter at de har havnet i det de selv omtaler som «en pinlig situasjon». Foto: SKJERMDUMP / YOUTUBE

Kutter samarbeid med russelåtprodusent etter massiv kritikk

Russebussen «Playboy 2017» dropper russelåtprodusenten Solguden og Mannen.

  • Siri Stensland

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi tar avstand fra artistene Solguden og Mannen, og har avsluttet samarbeidet med dem på tross av deres nye versjon av låten. Vi har bedt dem om å fjerne sangen, og håper de tar dette til etterretning, forteller et av medlemmene i russebussen «Playboy 2017» til VG.

Nyheten ble først omtalt av Bergens Tidende, og det kommer frem at dette er en beslutning russebussen har tatt sammen etter at kritikken har haglet som følge av nyhetsdekningen av den kontroversielle russelåten.

– Vi kan ikke få understreket nok hvor mye selvkritikk vi tar for å ha publisert av låten slik den var. Kritikken som har haglet, og at saken har preget helgens nyhetsbilde, anser vi som positivt. Dette viser at vi lever i et land der grunnleggende holdninger og verdier fortsatt står sterkt, og vi håper folk forstår at disse verdiene også står sterkt hos oss, utdyper de.

- Det har helt klart fått oss til å tenke

Russelåtprodusent Lasse «Mannen» Hagegjordet bekrefter til VG at i lys av pressemeldingen som ble sendt ut til en rekke mediehus i går kveld, besluttet de å slette sangen fra YouTube.

- Vi ønsker å beklage feilen vi gjorde ved å legge ut sangen i utgangspunktet, og gleder oss nå til å kunne fortsette å jobbe som vanlig. Vi har også bedt Spotify om å ikke gjøre den nye utgaven tilgjengelig i det hele tatt, forteller Hagejordet.

BEKLAGER: Russelåtprodusentene Solguden og Mannen ønsker å beklage for feilen ved å legge ut den kontroversielle russelåten i utgangspunktet. Foto: Huy Nguyen

Han sier det helt klart har fått de til å ville tenke seg om to eller tre ganger før de slipper nye låter fremover.

- Vi kommer ikke til å legge fra oss alt som er dristig, men det vil bli en mye mildere grad, og i en mer åpenbar morsom og tullete tone. Vi satser på mange gladlåter som fenger folket positivt, utdyper Hagejordet.

- Håper dere lærer av våre feil

Medlemmene i russebussen håper årets og kommende russ lærer av dette, og ønsker å komme med en liten oppfordring:

– Vi håper dere lærer av våre feil, og at sanger av dette slaget ikke lenger er fristende å publisere. Vi har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt. Det er viktig å presisere at vi ikke ser på kvinner som sexobjekt, og vi vil heller ikke være representanter for kvinnesynet som kommer til uttrykk i denne sangen. Dårlig kommunikasjon innad, samt dårlig kommunikasjon med produsentene, førte til at vi satt igjen med en sang med et perverst og uspiselig budskap. Nå i ettertid angrer vi sterkt på at vi kunne godta at denne sangen ble publisert, avslutter de.

Mer om

  1. Russen

Flere artikler

  1. Russegruppen «The Sopranos 2017» legger seg langflate etter kritikken

  2. Fortviler etter omstridt russelåt: – Må sette en stopper

  3. Russelåtkongen håver inn millioner

  4. Russebuss spurte etter vekt og seksuell erfaring - rektor reagerer

  5. Advarer mot «mobbeapp»: – De skrev at hun måtte regne med å bli voldtatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder