MYE SNØ: Her fra E18 Lierskogen og E134 Darbu tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen

Vegtrafikksentralen ber folk kjøre forsiktig

Store mengder snø har holdt brøytebiler på Østlandet og Sørlandet opptatt natt til tirsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det snør og blåser på kryss og tvers over store deler av Østlandet. Vi har hatt brøytebiler ute i hele natt, og vi holder fortsatt på, sier Mari Aarrestad, trafikkoperatør i Statens vegvesen til NTB.

På Twitter oppfordrer Vegtrafikksentralen folk til vise hensyn og kjøre etter forholdene. Det kan være glatt.

* På E16 ved Hervakrysset på Gardermoen melder politiet på Romerike om et vogntog som har kjørt i grøften, men det er ikke meldt om personskade. De melder også om en utforkjøring på E6 sør for Kløfta.

På kort tid tirsdag morgen ble det meldt om flere trafikkuhell:

* I Vestfold kjørte en bil av veien i Sandefjord, og i Buskerud kjørte en bil av veien i Knivedalen. Ingen personer er meldt skadet.

* Fire biler er involvert i en trafikkulykke i Tyverudveien i Lier litt før klokken 0830 melder politiet i Søndre Buskerud. Ulykken har skjedd ved en barnehage, ingen skal være skadet.

* Politiet i Telemark melder om at en utenlandsk bil har kjørt utfor veien på Reshjemvegen, fylkesvei 152, ikke personskade.

Vogntog sliter

På grunn av været og snørydding blir det også forsinkelser på Gardermoen tirsdag. Reisende oppfordres til å møte som normalt.

På Sørlandet utstedte meteorologene et obs-varsel for å advare bilistene, men det utgår tirsdag morgen opplyser Vegtrafikksentralen.

– Det ser ut som nedbøren avtar i morgentimene og at den beveger seg oppover mot Buskerud. Det har gått veldig greit i natt, brøytebilene har vært ute og det er ikke meldt om glatte veier, sier trafikkoperatør Andreas Larsen.

Han sier det ikke er meldt om noen store hendelser.

– Et par vogntog har slitt litt, men ikke noe mer dramatisk enn som så, sier Larsen.

NTB/VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder