LETEAKSJON: Dykkere søkte etter den savnede kvinnen natt til lørdag. Foto: Vegard M. Aas /Presse30.no

To siktet for promillekjøring etter forlis i Hurum – savnet kvinne funnet i god behold

To personer er siktet for promillekjøring etter et seilbåtforlis i Hurum i Buskerud natt til lørdag. En savnet passasjer ble funnet etter flere timers leting.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den savnede kvinnen i 50-årene ble etter vitneobservasjoner lørdag formiddag funnet våt og forkommen i Tofte i Hurum i Buskerud – ikke langt fra båthavnen. Hun var om bord i den lille treseilbåten som forliste etter å ha truffet moloen i Tofte natt til lørdag.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 3.44. En mann og en kvinne i 40-årene klarte å komme seg på land og fikk varslet en tredje person. Først drøyt sju timer senere ble passasjeren funnet, etter omfattende søk med dykkere i vannet, og med bistand av frivillige til lands og i båthavnen.

Kvinnen er våt og kald, meldte politiet klokken 11.10.

– Vi har siktet et par i 40-årene for å kjørt båt med promille, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til VG. Kvinnen i 50-årene var ifølge politiet ruset da hun ble funnet.

les også

Startet leteaksjon etter mystisk bilde – var ivrig fotograf

Politiet, Røde Kors, Norske Redningshunder, brannvesenet, dykkere, en redningsskøyte, et redningshelikopter og frivillige var blant dem som deltok i søket etter kvinnen.

Skal avhøres

Klokken 08.25 lørdag morgen sa operasjonsleder Rune Hunshamar at det er for tidlig å si hva som er årsaken til at båten gikk i moloen.

– De to som var i båten skal avhøres, og vi vil da få mer klarhet i hva som har skjedd.

Båten har gått ned og vil bli hevet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder