Fem pågrepet i væpnet razzia mot pokerklubber

Politiet stengte fem ulovlige pokerklubber i Oslo torsdag kveld. Fem personer er pågrepet.

Publisert:

Politiet mistenker at klubbene over lang tid har betalt beskyttelsespenger til kriminelle gjengmiljøer, ifølge Aftenposten, som først meldte om aksjoner.

Totalt fem personer er pågrepet.

– Tre menn og en kvinne er siktet for brudd på lotteriloven. En av de fire, en mann, er også siktet for grov økonomisk kriminalitet sammen med ytterligere en kvinne. De to etterforskes av Øst politidistrikt, sier politiadvokat Philip Green til avisen.

Sivile spanere gikk ifølge Aftenposten inn på klubbene mens pokerspillet foregikk. Aksjonen er det største tilslaget mot de ulovlige pokerklubbene noensinne, og mannskap fra beredskapstroppen og brannvesenet sto klare til å bistå.

På Norwegian Poker Team, en av klubbene politiet entret, deltok rundt 50 spillere i en turnering.

Politiet har etterforsket klubbene over lengre tid. Politiadvokat Green sier til VG at politiet aksjonerte mot fem pokerklubber i Oslo sentrum som politiet mener fremstår som organisert og profesjonelle.

les også

Ti pågrepet i aksjon mot renholdsfirma

– Vi har hatt etterretning over tid og innsamlet informasjon om de aktuelle klubbene. Det er ikke spillerne som er i fokus her, men de som arrangerer eller medvirker til å arrangere ulovlig pokerspilling. Det er den organiserte virksomheten som er målet, sier Green.

les også

Seks menn pågrepet i grov narkotikasak

Aksjonen skjedde i samarbeid med Lotteritilsynet. Deler av aksjonen er ledd i Oslo-politiets arbeid for svekke kriminelle gjengmiljøer, blant annet Young Bloods på Holmlia, opplyser politikilder til Aftenposten.

– Vi ser at tyngre kriminelle grupper tvinger eller tilbyr noen klubber å betale beskyttelsespenger. Men vi mener også at noen av disse kriminelle gjengene har tilknytninger opp mot eiersiden av klubbene, opplyser Stig Vasbø, leder av etterretningsseksjonen ved enhet sentrum.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder