NY POSISJON?: Tirsdag starter forhandlingene om mulige endringer i regjeringen. Trine Skei Grande spås å bli enten kultur- eller kunnskapsminister. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Venstre-kilder: Håper partilederen blir kulturminister

Venstre-leder Trine Skei Grande spås å bli ny kunnskapsminister, men flere i partiet håper hun blir kulturminister, skriver Aftenposten.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Avisa skriver at dersom Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre i løpet av de neste ukene blir enige om en regjeringsplattform, vil Venstre kunne få tre eller fire statsråder.

– Får vi tre, tror jeg det blir Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Iselin Nybø, sier en Venstre-kilde.

En annen håper på fire og nevner de samme tre, samt Sveinung Rotevatn som den fjerde. Men det finnes også andre kandidater.

Fikk du med deg? Skei Grande bekymret over Frps syn på regjeringsforhandlingene

Forhandlingene starter 2. januar og er ventet å vare ti til femten dager. De vil bli forstyrret av at statsminister Erna Solberg (H) skal møte president Donald Trump i USA 10. januar og av at Frp-leder og finansminister Siv Jensen samme dag skal delta i høring i regi av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om SSB/Meyer-saken.

Fredag 19. januar er nevnt som mulig dato for endringer i regjeringen. I tillegg til hvilke statsrådsposter Høyre og Frp eventuelt vil gi fra seg, vil kjønn og geografi få avgjørende betydning for Venstres kabal.

Venstre-topper: Tror på mindre Frp-krangling med Venstre i regjering

Ikke alle i Venstre håper partilederen blir ny kunnskapsminister. Noen mener hun i stedet bør bli kulturminister, og minner om at hun i sin tid var byråd for kultur og utdanning i Oslo.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde.

Les også

Mer om

  1. Venstre (V)
  2. Trine Skei Grande

Flere artikler

  1. Dette er Ernas nye regjering

  2. Fylkesledere: Synes Venstre fikk for liten uttelling

  3. Kilder til VG: Venstre krever kunnskapsministeren – blir trolig Skei Grande

  4. Sentrale kilder i Venstre: Trine Skei Grande bør gå av neste år

  5. Fredag 19. januar kan Norge få ny regjering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder