Godstog kolliderte med bil i Moss

Da bommen gikk ned, gikk kvinnen ut av bilen. Like etter kom et godstog og kjørte inn i bilen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge politiet gikk føreren av bilen, en kvinne i 50-årene, ut av bilen da bommen gikk ned. Deretter kom et godstog og traff bilen, som ble skjøvet ca. 50 meter bort. Togføreren holdt lav fart i det toget traff bilen.

Det forteller Moss Avis-fotograf Trine Urstad til VG.

– Brannvesenet måtte skjære løs bilen fordi bilen satt fast. Toget prøvde først å rygge tilbake til Moss stasjon, men det gikk ikke fordi bilen satt fast, sier Urstad.

Hun forteller at kvinnen som forlot bilen og ble avhørt etter hendelsen holdt seg relativt rolig, men at kvinnen av utenlands opprinnelse ikke ville snakke med noen medier.

På videoen i toppen ser vi at det tutes før flere mennesker vinker med hendene og ber toget om å stoppe. Bare sekundet før toget meier inn i bilen, løper en mann vekk fra området. Deretter kjører toget mange meter forover og tar med bilen i samme slengen.

GANSKE SÅ ØDELAGT: Slik sa bilen ut etter påkjørselen. Foto: Trine Urstad / Moss Avis / NTB scanpix

– Togene er stanset i begge retninger. De som var på vei til Moss med toget hadde stoppet på Kambo (nærmeste stopp før Moss), så enkelte som skulle til Moss hadde hoppet på lokalbusser til byen. Men akkurat nå er det full stans i togtrafikken, og ingen kommer nord eller sør med Østfoldbanen, fortsetter fotografen.

Kvinnen vil, ifølge politiet, miste førerkortet.

– Hun ble stående på selve toglinjen i kø da bommene gikk ned. Hun kom seg heldigvis ut, men det er helt forbudt å stå i kø på en overgang, sier Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Politiet i Øst, til Moss Avis.

Urstad meldte ellers om lite trafikkaos ved togstasjonen. Bilen står nå på skinnene, men kommer til å bli hentet av en kranbil, sier Urstad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder