FÅR IKKE ERSTATNING: Sju prostituerte får ikke erstatning for tapt inntekt i Høyesterett.

FÅR IKKE ERSTATNING: Sju prostituerte får ikke erstatning for tapt inntekt i Høyesterett. Foto: Robert Schlesinger NTB scanpix

Høyesterett: Prostituerte får ikke erstattet tapt inntekt

Sju prostituerte får ikke erstattet tapt inntekt etter at de ble ranet, slik lagmannsretten avgjorde i februar. Høyesterett sier nei.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Saken Høyesterett nå har avgjort, startet med et grovt ran og medvirkning til grovt ran av sju prostituerte i Oslo. Fire menn ble i februar dømt for forholdet, og de fornærmede har fremmet krav om erstatning for tapt arbeidsfortjeneste, skriver Rett24.

Amnesty om sexkjøp-loven: Virker mot sin hensikt

Borgarting lagmannsrett bestemte da at mennene måtte betale 15.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste til kvinnene, ettersom de i en periode etter ranet ikke kunne utøve sin virksomhet.

Lagmannsretten kom til at kravet var erstatningsrettslig vernet, men flertallet i Høyesterett er altså kommet til motsatt konklusjon.

– Klienten og jeg er svært fornøyd med å ha nådd frem i Høyesterett. Han var avkrevd erstatning fra 7 prostituerte så det ville blitt et betydelig krav samlet sett, sier Øystein Storrvik til VG.

To av de fire mennene ble dømt til tre og et halvt års fengsel for ranene, de to andre til henholdsvis sju og to og et halvt års fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder