Uskadeliggjorde mistenkelig pakke

SKI (VG) Politihuset i Ski ble evakuert etter at det kom inn en mistenkelig pakke. Bombegruppen har uskadeliggjort innholdet på stedet.

Ved 14-tiden bekreftet politiet overfor VG at avfyringen av en ladning mot pakken var gjennomført, men at det fortsatt gjenstår undersøkelser.

– Bombegruppen har slått fast at det er elementer i pakken som krever videre undersøkelser. Dette må gjøres før vi kan oppheve sperringer og slippe ansatte inn igjen i bygget, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til VG.

Ved 16.30-tiden melder politiet at bombegruppen har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser. Sperringer og evakueringen er opphevet, men politiets teknikere vil fortsette å jobbe på åstedet.

Ikke konkludert med innholdet

Bombegruppen har foreløpig ikke konkludert med hva pakken inneholder, men valgte for sikkerhets skyld å uskadeliggjøre gjenstanden.

les også

Undersøkte konvolutt med hvitt pulver – var ufarlig

Den første meldingen om den mistenkelige pakken kom inn klokken 09.01. Halvparten av politistasjonen ble da evakuert, og politiets bombegruppe kom til stedet for å undersøke gjenstanden.

Pakken var adressert til politiet, men de vet lite om hvem avsenderen er.

– Den er levert inn via politihuset, antagelig via posten eller resepsjonen. Bombegruppen driver med undersøkelser nå, og vi har folk utenfor for å holde bygget sperret av. Det ble fattet mistanke da pakken ble åpnet, sa innsatsleder Arve Hermansen til VG onsdag formiddag.

Sandberg kan ikke foreløpig si hva slags gjenstand det er, og hvordan den ser ut. Brannvesen og ambulanse er tilkalt for beredskap.

– Politiet vil ta innholdet i nærmere øyensyn når den er uskadeliggjort, og deretter vurdere det faktiske innholdet.

EVAKUERT: Politihuset i Follo ligger rett ved siden av Follo tingrett. Sistnevnte er ikke blitt sperret av. Foto: VG-tipser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder