ØNSKER PENGESTØTTE TIL MUSLIMER Advokat og Venstre-politiker Abid Q. Raja. Foto: KRISTIAN HELGESEN Foto:

Abid Raja vil ha statsansatte imamer

Venstre-politiker Abid Q. Raja foreslår at staten burde ansette tre imamer som på fulltid kan reise rundt på skoler og informere om islam og på andre måter delta i samfunnsdebatten.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Hvis de klarer å forebygge voldtekt, kriminalitet og terror, så er det vel anvendte penger, sier Raja.

Forslaget kom under Rajas dialogmøte i Litteraturhuset i Oslo søndag. Han erkjenner at forslaget kanskje er litt paradoksalt til å komme fra en venstremann.

- Jo, men imamenes tid er bundet opp i moskeene. Man trengte kanskje ikke ansette dem direkte, man kunne kanalisere pengene gjennom Islamsk Råd, sier Raja til Dagsavisen.

Raja mener også at problemet i norsk innvandringsdebatt ikke ligger i Fremskrittspartiet, men i Arbeiderpartiet. Han er klar på hva han mener om Martin Kolbergs islamutspill.

- Det er ikke radikal islam som er farlig, men radikal islamisme, sier venstre. Og det er ikke kvinneundertrykking som er problemet i radikal islamisme, det er terror, sier Raja.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) får så hatten passer for debatten om 24-års aldersgrense for å gifte seg og forslaget om forbud mot søskenbarnekteskap.

- Det er grobunn for parallelle samfunn når man lager lover som er forskjellige for folk med ulik etnisk bakgrunn, sier Raja.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder