GRANSKER: Politiet og brannvesenets teknikere har avsluttet undersøkelsene etter boligbrannen i Ytrebygda i Bergen lørdag. Foto: HELGE MIKALSEN

Politiet om dødsbrannen i Bergen: - Tror vi vet årsaken

Åstedsundersøkelsene etter brannen som krevde fire liv i Bergen, er avsluttet.

– Vi har en formening om hvor brannen begynte og tror vi vet hva som kan ha forårsaket brannen, sier politistasjonssjef i Bergen Sør Torgils Lutro til VG.

Mor og tre døtre døde etter boligbrannen i Ytrebygda i Bergen lørdag morgen.

Han bekrefter at de tekniske undersøkelsene av leiligheten i tomannsboligen er avsluttet.

– Vi har konsentrert oss om et rom i første etasje og driver analyser av gjenstander vi tok med oss derfra, sier Lutro, som leder etterforskningen.

les også

Boligbrannen i Bergen er den dødeligste på 12 år: – Jeg har en stor sorg i hjertet

Den kurdiske fembarnsfamilien leide første og andre etasje. Foreldrene og jentene som omkom, sov ovenpå. De to sønnene har rom i første etasje.

Der ligger også vaskerommet, hvor faren har fortalt en venn at det brant, da han styrtet ned etter å ha blitt vekket av sin ektefelle.

– Vi vil gå ut med mer detaljer neste uke, når alle avhør er ferdige, sier Lutro.

Han understreker at politiet ikke har mistanke om noe kriminelt.

GIKK INN: Brannvesenet kom raskt til den brennende boligen i Ytrebygda i Bergen lørdag morgen, men livene sto ikke til å redde. Foto: Marit Hommedal

Teknikere fra politiet og brannvesenet har også sjekket det elektriske anlegget og vurdert de brannforebyggende tiltakene i boligen.

Huseier opplyste til Bergensavisen at energiselskapet BKK sjekket det elektriske anlegget i februar i fjor og at røykvarslere var montert.

Brannvesenet ble varslet klokken 06.29 lørdag morgen. Tolv minutter senere gikk røykdykkere inn og hentet ut mor og døtrene.

Far og sønnen på 18 år kom seg ut på egen hånd, men sønnen på 15 år sov borte.

Den kurdiske familien flyktet fra Syria og ble gjenforenet i Norge i 2017.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder