Paradise-Grunde reddet ned fra tre etter fallskjermhopp

JARLSBERG (VG) Det ble ingen myk landing for Grunde Myhrer som lørdag landet i et tre etter et fallskjermhopp. Den tidligere reality-deltakeren var likevel i godt humør og sang «Ta livet som det faller seg» fra toppen av treet.

– Jeg var ikke redd, sa Myhrer til VG på vei inn i sykebilen på båre.

– Jeg har ikke bedt om det her, sa han om sykebilen.

– Hvordan er formen?

– Den er strålende, sa Myhrer, som fortalte at han kommer til å fortsette med fallskjermhopping.

VG var lørdag ettermiddag i kontakt med Myhrer mens han hang i treet og ventet på å bli hjulpet ned. Han bekreftet på telefon allerede da at han var uskadet.

På Instagram lørdag kveld la han ut dette innlegget:

Første singelhopp

Det var ved 15-tiden at både politi og brannvesenet rykket ut på melding om at en fallskjermhopper hadde landet i et tre ved Jarlsberg flyplass i Tønsberg.

Myhrer, som er kjent fra TV-programmene «Paradise Hotel», «Skal vi Danse» og «Camp Culinaris», skal ifølge Aftenposten ha hatt ropekontakt med redningsmannskapene mens han hang i treet.

Tønsbergs Blad, som var på stedet, skriver at den uheldige fallskjermhopperen sang klassikeren «Ta livet som det faller seg» fra Jungelboken mens han satt i treet.

REDDET NED: Her er Grunde Myhrer på vei inn i sykebilen på båre. Mens han satt fast i treet, skal han ha sunget. Foto: Geir Eriksen

Tidligere i dag la han ut en video på Instagram fra flystripen på Jarlsberg, hvor han er iført utstyr og tilsynelatende er på vei opp i luften med fly.

– Jeg var uheldig, men gjorde det beste ut av den situasjonen som var, sier han til VG på telefon.

– Hvordan skjedde dette?

– Da jeg passerte 3000 fot endret vindretningen og vindstyrken seg. Det gjorde at jeg ikke var i riktig posisjon for innflygingen. Jeg skjønte da at jeg ikke ville treffe landingsplassen på grunn av motvind. Da jeg skjønte at jeg kom til å lande i skogen, forberedte jeg meg på det, sier Myhrer.

Takknemlig

Myhrer kom unna det hele med noen skrubbsår. Nå skal han det litt rolig og samle tankene i helgen.

– Jeg tror ikke vi skal hoppe i morgen, for å si det sånn.

– Jeg er veldig takknemlig for at det har gått så bra, det var ingen selvfølge. All honnør til redningsfolk og helsevesen, sier han.

23 meter over bakken

Fallskjermhopperen Myhrer var i godt humør under redningsaksjonen, selv om han satt fast 23 meter over bakken.

– Han henger etter skjermen i kronen på ei furu i et skogholt ved Jarlsberg. Vi kommer ikke til med lift og har ikke lang nok manuell stige, sa brannmester Rune Loraas mens redningsaksjonen pågikk.

SYNGENDE: Mannen som ble hengende fast i et treet skal være ved godt mot. Ifølge Tønsbergs Blad synger han. Foto: Peder Gjersøe

Klokken 17.43 skrev politiet på Twitter at fallskjermhopperen var hjulpet ned fra treet av klatrere fra brannvesenet. Han ble overtatt av helsepersonell på stedet for en rutinemessig sjekk.

– Vi var på stedet fem på tre, så det ble faktisk tre timer, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til VG ved 18-tiden etter at Myhrer var reddet ned.

– Fallskjermen hang såpass godt fast, og vi ville ikke risikere noe, så det tok lang tid. Dessuten var Sea King-helikopteret opptatt, fortsetter Johnsrud.

Han sier at situasjonen ikke var dramatisk.

– Det var ikke fare for at han skulle falle videre. Det er jo ikke ønskelig, men han kunne nok frigjort seg selv og klatra ned, sier operasjonslederen.

23 METER OVER BAKKEN: Mannen landet i et tre, hvor han ble hengende 23 meter over bakken. Foto: Brannvesenet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder