RANSAKET LEILIGHET: Væpnet politi gikk fredag kveld inn i leiligheten til den 32 år gamle mannen som er pågrepet etter skuddene på Utøya. Foto: KYRRE LIEN

Politiet ransaker pågrepnes leilighet

Nabo: - Måtte forlate leiligheten

(VG Nett) Politiet tok seg fredag kveld inn i leiligheten til den 32 år gamle mannen som er pågrepet etter skytingen på Utøya fredag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Samtidig jobber politiet fortsatt med å frakte folk vekk fra øya, hvor minst ti er bekreftet omkommet etter skytingen. Politiet ser skytingen i sammenheng med eksplosjonen i Oslo sentrum tidligere på dagen, hvor minst syv personer mistet livet.

Like før midnatt aksjonerte bevæpnet politi mot leiligheten til den pågrepne 32-åringen på Oslos vestkant. Journalister og fotografer som var til stede fikk beskjed om å trekke unna, mens området ble sperret av.

LES OGSÅ: Elise (15) gjemte seg under en stein på Utøya

Blokken er en vanlig mursteinsblokk og det er mørkt i de fleste leilighetene. I gatene utenfor er det folketomt.

Les vitnebeskrivelsen: «Det kommer en sølvgrå varebil. I den sitter en politimann iført politiuniform og skuddsikker vest»

32-åringen er pågrepet for skytingen på Utøya. Politiet sier at de ikke kan utelukke at det kan ha vært flere som har skutt.

Politiet tror tallet på omkomne kan komme til å stige.

Fant eksplosiver

Den pågrepne 32-åringen er etnisk norsk og sitter fredag kveld i avhør hos politiet i Oslo. Han har foreløpig ikke bedt om forsvarer.

Nabo Hemen Noaman (27) satt foran TV-en hjemme da politiet kom på døra. De ba ham om å forlate leiligheten.

- Det er helt forferdelig med skytingen. Jeg har aldri følt meg så dårlig. Ungdommer på leir skal ikke bli utsatt for noe sånt, sier han til VG Nett.

Fredag kveld har politiet bekreftet at de har funnet udentonerte eksplosiver på Utøya.

Jobber med sikring og søk

Forsvarets bombegruppe er fremdeles på Utøya.

- Nå jobber vi med sikring og søk, et mer utførlig gjennomsøk av de ulike områdene blir gjennomført. På Utøya er det forsvarets bombegruppe, og i Oslo er det Oslo politidistrikts bombegruppe, sier politifullmektig Are Frykholm i Oslo politidistrikt.

- Kan du si noe om det er noen savnede noen av stedene?

- Det har jeg ikke fått opplysninger om ennå. Vi er i en fase hvor man driver med å få oversikt over situasjonen.

VG Nett kommer med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder