AVSPERRET: Politiet arbeidet med hunder rundt Radisson Blu-hotellet på Amager i København, og har sperret av deler av området etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Kristian Linnemann/Ekstra Bladet

Norsk flyvertinne funnet død i København - etterforskes som drap

(VG Nett) En norsk SAS-flyvertinne er funnet død på et hotell i København og dansk politi etterforsker dødsfallet som drap.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Politiet i København fikk melding om dødsfallet klokken 11.15 tirsdag formiddag, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

Etter det VG Nett erfarer, var det en kollega av den døde kvinnen som varslet politiet. Kvinnen skal ha blitt funnet livløs på et hotellrom på Radisson Blu-hotellet i bydelen Amager i den danske hovedstaden.

Flyvertinne i SAS

- Vi fikk melding om dødsfallet i formiddag. Vi har krimialteknikere som jobber på stedet nå, sier kriminalkommisær Henning Skov Kofoed ved politiet i København til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETTS JOURNALIST HER

- Jeg kan ikke si mer nå, siden vi fortsatt arbeider på stedet. Vi behandler saken som et drap, sier Kofoed.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter at den døde kvinnen var ansatt i flyselskapet.

- Vi har fått melding om at en av våre ansatte er funnet død. Utover det må vi få komme tilbake med flere opplysninger senere, sier han til VG Nett.

Vitne: - Har sperret hele etasjen

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken, og motivet for det antatte drapet fremstår som ukjent.

UDs pressevakt Kjetil Elsebutangen bekrefter overfor VG Nett at den norske ambassaden i København nå jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen.

- Vi er kjent med saken gjennom media, men kan ikke bekrefte de opplysningene som har fremkommet, sier Elsebutangen.

Vitner på stedet forteller at politiet har sperret av hele 20. etasje, der den norske kvinnen ble funnet død.

- Politiet leter etter spor overalt, både inne på hotellet og utenfor. De har med seg politihunder og leter under busker og trær. De leter angivelig etter et drapsvåpen, har vitnet fått opplyst.

VG Nett kommer tilbake med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder