TENTE LYS: Hege Harlund (t.v.) og Jorunn Storaker var blant de mange som tente lys for de omkomne i tragedien i Lavangsdalen under gudstjenesten i Narvik kirke søndag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

TENTE LYS: Hege Harlund (t.v.) og Jorunn Storaker var blant de mange som tente lys for de omkomne i tragedien i Lavangsdalen under gudstjenesten i Narvik kirke søndag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Tente lys for de omkomne

Trafikktragedien i Troms som krevde fem liv, satte sitt sterke preg på gudstjenesten i Narvik kirke søndag. Det var også en anledning til å minnes dem som gikk bort.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


- Det har vært sterke reaksjoner i Narvik på det som skjedde. De som jobber på sykehuset har ofte et stort kontaktnett. Det har vi sett til fulle denne helgen i et Narvik preget av dyp sorg, sier ordfører Karen Margrete Kuvaas til NTB.

Åpen kirke

Kirkerommet i Narvik ble åpnet fredag da det ble kjent at tre av de omkomne var sykehusansatte fra Narvik som hadde vært på ledersamling ved Universitetssykehuset i Tromsø da de forulykket i minibussen samme dag.

BAKGRUNN: Bil fikk sleng og kolliderte med buss

Inger Larsen (65), Tor Boye Eklund (56) og Wenche Astrid Hansen (44) ble alle minnet under gudstjenesten søndag. Det ble også Ola Henriksen (56) og sønnen Finn Lasse Henriksen (13) fra Melbu, som også forulykket i tragedien. Tvillingsøsteren og moren overlevde ulykken.

- Våre tanker går også til en hardt rammet familie og lokalsamfunn på Melbu. Det er to samfunn som er hardt rammet nå, sier Trond Laksaa til NTB. Han var prest på Melbu før han ble kapellan i Narvik.

- DYPT PREG: Narvik-ordfører Karen Margrete Kuvaas tenner lys for de omkomne. - Tragedien har satt et dypt preg på Narvik, sier ordføreren. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix


Tragisk helg

Sammen med sykehusprest Mark Drogseth forrettet han under søndagens gudstjeneste i Narvik kirke. Her ble det framført en helt spesiell forbønn der de to legekollegene ved Narvik sykehus, Ole Edvard Gabrielsen og John Martin Pedersen, leste tekster og tente lys. Gabrielsen spilte også «Amazing Grace» til minne om sine kolleger.

- Dette har vært en spesiell helg. En tragisk helg der vi alle er preget av sorgen over tapet av fem menneskeliv. Tre av dem som i Narvik har hatt en spesiell tjeneste med å hjelpe og ha omsorg for andre, er nå brått revet bort. Vi har følt maktesløshet, vrede og sinne for det som skjedde. Ulykken i Lavangsdalen den grå januardagen i 2011 er en langfredag i mange liv, sa Laksaa i sin preken.

Rykter og spekulasjoner

Laksaa berømmer kommunen for det omfattende krisearbeidet som ble satt i verk etter ulykken, men er likevel kritisk til at navn, bosted og alder ble offentliggjort lenge før politiet i Tromsø friga navnene til de omkomne.

(Saken fortsetter under bildet)

FEM LYS: Det ble var tent fem lys under gudstjenesten i Narvik kirke søndag til minne om de omkomne i trafikkulykken i Lavangsdalen fredag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

- Det er litt sårt at det i en slik situasjon skulle oppstå en stor rykteflom. Veldig mange spekulerte i hvem de omkomne var. Etter min mening, bør man enten ikke si noe, eller gi ut full identitet til de omkomne i slike situasjoner, sier Laksaa.

Vil følge opp

Ordfører Karen Margrete Kuvaas sier seg glad for at kirken har vært åpen hele helgen og gitt et rom for fellesskap. I hele helgen var fagfolk fra kommunens psykososiale kriseteam til stede for dem som trengte noen å snakke med.

- Kommunens kriseteam har gjort en stor innsats for de mange som er rammet av tragedien. Vi vet at det også kommer tunge stunder etter den første, sjokkartede fasen der det er vanskelig å fatte det som har skjedd. Derfor er kommunen beredt til å følge opp alle som trenger det også over tid, sier ordføreren.

Les også

 1. Tromsø-ulykken: Skulle overraske datteren

  Ola Henriksen (56) og sønnen Finn-Lasse (13) hadde sammen med moren kjørt den lange veien fra Melbu til Tromsø for…
 2. Kleppa lover konkrete forbedringer på dødsveien

  TROMSØ/OSLO (VG Nett) Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) innrømmer at det er behov for for å ruste opp…
 3. Samlet i sorg på Melbu

  TROMSØ/MELBU (VG Nett/Vesterålen Online) Den lille lokalsamfunnet Melbu i Vesterålen sørget lørdag over tapet av…
 4. Navnene på de omkomne frigitt: - Ola var en fantastisk flott fyr med ukuelig ståpåvilje

  (VG Nett) I dag ble navnene på de omkomne i ulykken på E8 i Lavangsdalen i Troms frigitt.
 5. Dette er de omkomne i Lavangsdalen-ulykken

  (VG Nett) Politiet har nå gått ut med navnene på alle som mistet livet i bussulykken i Troms i går.
 6. - Den rammede barnefamilien gjør sterkt inntrykk

  TROMSØ (VG Nett) At det var barn blant de omkomne, gjorde jobben ekstra tung for helsepersonellet som var i aksjon etter…
 7. Frp krever uavhengig transporttilsyn

  Fremskrittspartiet (Frp) mener dødsulykken på E8 i Troms fredag understreker behovet for et uavhengig transporttilsyn.
 8. Mads Gilbert etter dødsulykken: - Et hardt slag

  LAVANGSDALEN/TROMSØ/OSLO (VG Nett) En far og sønn fra Melbu er blant de omkomne etter den tragiske ulykken utenfor…
 9. - Dødsstrekningen mangler midtrabatt

  (VG Nett/itromso.no) De siste ti årene har 22 personer mistet livet på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø.
 10. Bil fikk sleng og kolliderte med buss

  TROMSØ/OSLO (iTromso.no/VG Nett) Fem mennesker er omkommet og fire skadet i en voldsom trafikkulykke i Troms.
 11. Håndballjenter i sjokk etter dødsulykke

  (VG Nett) For andre gang er Alta IFs håndballjenter rystet av en dødsulykke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder