MER POPULÆR ENN SJEFEN: Etter sin tale til landsmøtet gikk Siv Jensen rett ned til Sylvi Listhaug og ga henne en klem. Foto: Hallgeir Vagenes VG

Frp-velgere i VG-måling: Sylvi Listhaug bør bli ny Frp-leder

Hver fjerde Frp-velger mener partileder Siv Jensen (47) bør byttes ut med partiets mest populære statsråd og kronprinsesse, Sylvi Listhaug (39).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er veldig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger fra velgerne. Det tar jeg som et tegn på at de er veldig fornøyde med jobben jeg gjør, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til VG.

Skjult maktkamp i Frp: Sylvi Listhaug ville bli nestleder

Hun snakker om meningsmålingene som InFact har utført på oppdrag fra VG. De viser at Sylvi Listhaugs popularitet blant egne velgere er enorm.

På spørsmål om hvem som er best egnet som Frp-leder i dag, svarer flertallet at det bør være hun som i dag leder partiet – finansminister Siv Jensen.

Men: hele 26,1 prosent svarer at Jensen bør gå av og erstattes av Sylvi Listhaug nå.

Astrid Meland kommenterer: Derfor blir Listhaug mer populær

Og på spørsmål om hvem som bør overta den dagen Siv Jensen går av, svarer hele 53 prosent at hennes etterfølger bør bli Sylvi Listhaug.

– Jeg er mye ute på reise og møter folk, og der merker jeg at folk støtter meg. Det er veldig hyggelig. Særlig når du tenker på alt det spetakkelet som har vært. Det gir meg masse motivasjon til å stå på, sier Listhaug.

– Hva tenker du når du ser hvor mange som ønsker deg som Frp-leder?

– Til dem sier jeg at vi har en fantastisk partileder i dag. Et flertall av velgerne vil ha henne videre, og det vil jeg også.

Ny måling: Sylvi danker ut Siv Jensen

– Er du aktuell som partileder den dagen Siv Jensen går av?

– Det får tiden vise. Jeg har alltid hatt som filosofi å gjøre en best mulig jobb der jeg er til enhver tid. Også får vi se hva fremtiden bringer, sier Listhaug.

I mars gjennomførte også InFact en tillitsmåling på Frps statsråder, som VG i dag presenterer. I denne målingen gjør Sylvi Listhaug det svært godt.

Foto: Grafikk: Anders Bergan

Hele 32 prosent sier de har svært stor eller stor tillit til Listhaug. Med Siv Jensen er står det dårligere til: over halvparten av velgerne sier de har svært liten eller liten tillit til Jensen.

Kun 22 prosent sier de har svært stor eller stor tillit til henne.

– Jeg er veldig glad for at velgerne sier de har tillit til Frps statsråder. Det er flere som har tillit til våre statsråder enn dem som stemmer på oss, og det er jeg godt fornøyd med, sier Siv Jensen.

– Hva tenker du om at Sylvi Listhaug er så ønsket som Frp-leder?

– Det overrasker ikke meg. Hun har gjort en solid jobb, og tør å stå i stormen og har måttet tåle mye. Hun har håndtert det bra, og det ser velgerne, sier Jensen.

Ps! Tittelen i denne saken er presisert etter publisering, for å klargjøre at flertallet mener Sylvi Listhaug bør ta over etter at Siv Jensen har gått av.

Foto: Grafikk: Anders Bergan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder