UØNSKET: KrFs ungdomsparti i Hordaland vil hindre at Anita Apelthun Sæle blir toppkandidat. Foto: Scanpix

KrFU med motaksjon mot Sæle

Kristelig Folkepartis Ungdom i Hordaland vil starte en aksjon for å hindre at Anita Apelthun Sæle blir toppkandidat for partiet ved stortingsvalget.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Leder i Hordaland KrFU, Rahim Nicolay Ali, sier til Bergens Tidende at han er bekymret over mobiliseringen til fordel for Sæle. Han mener KrFU kanskje har undervurdert Sæles tilhengere.

- De aller fleste av våre medlemmer støtter Laila Dåvøy, men det hjelper ikke når de ikke stiller på nominasjonsmøtene, sier han

Onsdag ble Sæle satt på topp ved nominasjon i et lokallag i Bergen, og dagen før vant hun nominasjonsmøtet i Fjell og Øygarden. Dagens stortingsrepresentanter fra Hordaland, Ingebrigt Sørfonn og Laila Dåvøy, havnet langt nede på listen.

Ali mener mange av dem som møtte på nominasjonsmøtet i lokallaget i Bergen og stemte inn Sæle, er lesere av avisen Norge IDAG der Apelthun Sæles mann Finn Jarle Sæle er redaktør. Avisen har sterkt oppfordret leserne til å møte opp og stemme på Apelthun Sæle.

Anita Apelthun Sæle hadde sittet tolv år på Stortinget for KrF før hun tapte nominasjonen foran forrige stortingsvalg for Laila Dåvøy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder