PIDGEY PÅ TINGET: Dette bildet fra Høyres egen Instagram-profil viser at også Høyre jakter på de digitale monstrene i selveste stortingssalen. Den avbildede pokémonen er en Pidgey.
PIDGEY PÅ TINGET: Dette bildet fra Høyres egen Instagram-profil viser at også Høyre jakter på de digitale monstrene i selveste stortingssalen. Den avbildede pokémonen er en Pidgey. Foto: Skjermdump Høyres Instagram

Høyre kritiserte Ap for Pokémon-jakt - postet dette bildet

INNENRIKS

Høyre ville ikke ha noe av Arbeiderpartiets Pokémon-jakt på Stortinget. Men var det kanskje en strategi for å sikre seg de mest ettertraktede digitale monstrene selv?

  • Geir Molnes
  • Birk Tjeldflaat Helle
Publisert:

– Dette bildet viser at det er langt mellom liv og lære, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) til VG.

Han og Ap ble nylig kritisert av Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde for å spille Pokémon Go på Stortinget.

Det viser seg imidlertid at Høyre selv har publisert et bilde av pokémonen «Pidgey» med spredte vinger inne i stortingssalen.

– Jeg tror Høyre mer enn de vil innrømme er bitt av den samme basillen som vi i Arbeiderpartiet. I stortingsgangene ser man at mellom alt det andre vi gjør, så er det litt gøy med Pokémon, sier Solberg.

– Høyre holder spillingen litt mer skjult enn dere?

– Det er mulig de prøver å holde det litt mer undercover, ja. Det kan kanskje være en strategi for å sikre seg de beste pokémonene? spør han.

Støttes av Hareide

– Høyre har ofte beskyldt Støre for å vingle. Hva tenker du om Høyres egen poké-vingling?

– Det jeg merker meg er at vi har fått støtte fra Knut Arild Hareide. Det er bred tilslutning til at det skal være litt lek blant alt alvoret på Stortinget.

Hareide benyttet nemlig anledningen fredag kveld til å påpeke på Twitter at Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland ble tatt på fersken da han spilte krigsspill på Stortinget i 2003.

Erna elsker Candy Crush

– Tolker du poké-støtten fra Hareide som et signal på at han vil samarbeide med dere etter neste valg?

– Det vil jeg ikke uttale meg om. Det må høre med Hareide om!

Solberg forteller at han stusset på kritikken fra Høyre gitt at statsminister Erna Solberg er en ivrig spiller av spillet Candy Crush.

– Kanskje Høyre velger å anerkjenne spillet når det blir litt mer etablert?

– Ja, det ligger jo litt i den konservative tradisjonen at man ikke er dem som først omfavner nye trender.

Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde har følgende kommentar til VG på spørsmål om dobbeltmoralen:

«Siden dere insisterer på å fremstille meg som en konservativ sur kjerring til tross for at jeg tålmodig brukte en 40 min på VGTV der jeg OGSÅ sa det er jo sommer og har forståelse for at man har litt slappe dager og generelt var ganske positiv til noe som er en ikke-sak, så har jeg brukt nok tid på noe jeg generelt ikke er opptatt av. Når VG vil ta en prat om mine hjertesaker så er det bare å ringe.»

Her kan du lese mer om