GRISETE: Brun og Blid peker seg ut som den verste renholdssynderen i TV 2s test. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Fant sæd i flere solarier: – Flere har sex enn vi var klar over

Da TV 2 hjelper deg sjekket renholdet på solarier i Oslo, fant de sædrester i alle solsengene som ble testet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er ekkelt. Jeg syns det er trist at folk betaler penger for å legge seg inn her. Her blir man ikke brun og blid, men brun og møkkete, sier rengjøringsekspert Lena Furuberg, som sammen med TV 2 har kontrollert renholdet i et utvalg solarier i hovedstaden.

– Det eneste som er rent, er glassplaten der du skal ligge. Hodeputen vil jeg ikke ligge på – den var ganske skitten. Og tastaturet er vel det som er verst, sier Furuberg til TV 2.

Til sammen har TV 2 hjelper deg sjekket renholdet på fire forskjellige solstudioer: To fra Norges største solkjede Brun og Blid, samt de to mindre solstudioene Sun Lounge på Grünerløkka og Bahamas på Majorstua.

Les bloggerens historie: Tok solarium fire ganger i måneden – fikk kreft

På alle stedene ble det funnet urovekkende høye verdier av mikroorganismer som kan føre til bakterier, samt sædrester.

Brun og Blid-direktør Thorbjørn Frantzen forteller til TV 2 at solstudioene rengjøres hver dag og at han er overrasket over funnene som er gjort. Han innrømmer imidlertid at de har slurvet med renholdet.

– Det burde vært mye bedre. Vi visste ikke det var så ille. Vi har undervurdert hvor møkkete det er. Det er flere som har sex der enn det vi var klar over, så vi må skjerpe rutinene der, fortsetter han.

Videre skriver TV 2 at selv om funnene deres oppfattes som svært ekle av de fleste, er det ikke særlig farlig å ligge i verken mikroorganismer eller sædrester. Det får de bekreftet av Egil Lingaas, leder for avdeling for smittevern på Rikshospitalet.

Les også: Flere brannskadet etter solariumsbesøk

– Jeg ville ikke vært spesielt bekymret, men som på andre steder burde du vaske hendene dine, og har du sår burde du dekke dem til med plaster, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder