- Vi skal ha russebuss - pappa skal betale

Snittalderen på Tryvann-russetreffet sank betraktelig lørdag. Og barna som var på besøk fikk full uttelling for russefantasiene.

Ingrid Hvidsten
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Hun er kjendis, vet du det?

Bare noen dager ut i russetida avholdt russen på Tryvann "Barnas dag" lørdag, og særlig én russ er populær blant de små: Julia "Valborg" Geitvik. Tiåringene flokker seg rundt TV-kjendisen, og kvier seg ikke for å hamstre papir fra folk med notisblokk for å innhente en autograf. Årevis etter at første runde av "Olsenbanden Junior" gikk på TV, er Geitvik fortsatt for idol å regne blant barna som tok turen til Tryvann for å hilse på russen lørdag.

- Jeg har vært russ i tre dager nå, og merker det jo. Det er veldig hyggelig å ha barnas dag her, og etter syv år med Valborg-snakk får man jo litt selvironi, sier den unge skuespilleren til VG Nett.

I år er hun avgangselev på Stabæk videregående og sitter i russens hovedstyre. På det gullfargede russekortet heter hun selvfølgelig Julia "Valborg" Geitvik, og angrer heller på noe hun har gjort enn noe hun ikke har gjort.

Russeprotokollen: Fortell om din russefeiring her!

- Beroliger foreldrene

Tryvann-området i Oslo er i disse dager fylt av kunstferdig dekorerte russebusser med enorme lydanlegg, og hundrevis av russ fra forskjellige deler av landet som er kommet for å delta på "sitt livs party" - russetreffet på Tryvann.

Lørdag formiddag var feststemningen dempet, til fordel for omvisninger i bussene og turer i liften for store og små.

- Mange barn er jo veldig opptatt av russen, og da syns vi det er moro å invitere dem hit så de kan komme og se hvordan vi har det. Det koster oss ingenting annet enn litt krefter og noen russekort, og kanskje beroliger vi noen foreldre også, sier russepresident Sindre Skoglund.

POSITIVT OG NEGATIVT: President i Russens hovedstyre mener det er viktig med en debatt om eksamensordningen Foto: Gyda Katrine Hesla

- Bil er teit

Fjerdeklassingene Synne Bertelsen Raaum, Cecilia Lorentzen og Hermine Michelet var ikke i tvil om det var verdt turen til Tryvann for å få hilse på russen.

- Vi vil jo ha russekort! Og se på bussene! Også er søsteren min på en av bussene, men hun var visst litt sliten etter i går, så hun sover, tror jeg, sier Synne.

De tre gleder seg allerede til russetiden, selv om den er ni år unna. Planleggingen er så smått i gang allerede:

- Vi skal ha buss, selvfølgelig, russebil er bare teit. Også skal vi på Tryvann. Pappa skal betale, konkluderer de tre.

Blogg om russetiden her!

IKKE ALLE DELTOK: Denne russen tok seg en lur utenfor bussen i stedet for å hilse på de besøkende på "barnas dag". Foto: Ingrid Hvidsten

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder