GIGANT: Verdens tredje største, privateide yacht ankom Kristiansand i går morges. Den er 120 meter lang. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

Superyacht på Sørlandet

KRISTIANSAND (VG) Sørlendingene er ikke ukjente med besøk av dyre farkoster sommerstid - men denne yachten tar nok kaka!

  • Fridtjof Nygaard
  • Hans Petter Aass
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I går morges klappet «A» - det splitter nye leketøyet til den russiske mangemilliardæren Andrey Melnichenko (36) - til kai i Kristiansand sentrum.

Den 120meter lange Bermuda-registrerte farkosten kom direkte fra verftet i Kiel til sørlandsbyen for å bunkre og plukke opp mannskap.

- Jeg har sett mange båter i mitt liv, men aldri noe lignende. Den ser ut som en kloning av et panserskip og en ubåt, sier skipsagent Helge Bjørn Horrisland i Air Consult begeistret til VG.

Han har tatt seg av det praktiske i forbindelse med det korte besøket til det som ifølge nettstedet Monacoeye.com er verdens tredje største privateide yacht.

- Den er 32meter høy, 19meter bred og veier 5900 tonn, forteller Horrisland, som ikke har fått lov av oppdragsgiveren å bekrefte hvem som er eier av den hypereksklusive farkosten.

Ifølge flere båtnettsteder er det imidlertid liten tvil om at det er den mildest talt formuende Melnichenko som har bestilt den fotballbanelange, Phillipe Starck-designede yachten. 36-åringen var i fjor nummer fire på økonomitidsskriftet Forbes' liste over verdens unge rikinger med 23,4milliarder på bankkontoen. Andrey Melnichenko har selv skapt sin formue på bankforretninger og innen energisektoren.

«A» forlot allerede i går kveld norske farvann med ukjent destinasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder