FOR SVAKE: Ragnar Næss, leder av SVs etniske likestillingsgruppe, mener SV og Arbeiderpartiet tar for lett etter Frp. Her er SV-leder Kristin Halvorsen (v) og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Scanpix

SV-er kritiserer eget parti

Sosialistisk Venstreparti har vært tafatt i debatten om hijab og snikislamisering, mener Ragnar Næss, leder av SVs etniske likestillingsgruppe.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Arbeiderpartiet vakler hele tiden og er altfor tilbøyelige til å ta etter Fremskrittspartiet. Men også innen SV er det enkelte røster som plukker opp Frp-tingene. Dette betyr bare at vi må ta en ordentlig debatt om hva man skal fokusere på i integreringspolitikken, sier Næss til Klassekampen.

Utspillet kommer nå som han er i ferd med å gå av som leder for likestillingsgruppen i partiet.

Les også:Halvorsen-artikkel trykkes på nytt i Israel.

- Venstresiden mangler ordentlige oppsummerende svar på utfordringene med integreringen, sier Næss.

Diskriminering

Han mener SV bør fremme et mye sterkere og effektivt vern mot diskriminering, og at partiet må holde fast ved at arbeidsledighet og manglende vern mot diskriminering er hovedproblemene for integreringen.

Les også:- Storberget sto bak blasfemiforslaget.

- Vi må ikke bli defensive av problemer som tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Det er alvorlig for dem det gjelder, og vi skal lage bedre handlingsplaner på demokratiske premisser, men vi må ikke blande disse problemene inn i tanker om integrering og parallellsamfunn, sier Næss.

Ny leder for SVs etniske likestillingsgruppe etter Næss blir Esmaeil Akhbari, som i dag er leder for lokallaget Bjerke SV i Oslo.

Les også: Krf: - Kristin har sviktet de fattige.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder