Siv Jensen inviterer Høyre til fest: - Kan komme i både grilldress og ballkjole!

GARDERMOEN (VG Nett) Partiformann Siv Jensen i Fremskrittspartiet kritiserer de ikke-sosialistiske partiene for å ha nedlagt flere vetoer mot partiet. Samtidig inviterer hun til samarbeid i klartekst.

  • Mads A. Andersen
  • Morten Ulekleiv
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

KRITISK: Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix

Det kom frem under talen hun holdt på Fremskrittspartiets landsmøte på Clarion Hotel Oslo Airport i Akershus fredag.

Les også:Drømmer om å styre Norge i 28 år

Formann Siv Jensen påpekte at Per Kristian Foss og andre i Høyre har vært skuffet over at Frp ikke har nærmet seg de andre ikke-sosialistiske partiene.

Hva vet du om Frp?Ta quizen her!

- Jeg spør Erna Solberg, Sponheim og Høybråten. På hvilke områder har dere nærmet dere Fremskrittspartiet? På hvilke områder har dere kommet oss i møte og på hvilke områder har dere vist oss at dere er i interessert i et samarbeid, spurte hun fra talerstolen.

- Tidenes beste regjeringserklæring

Jensen fortsatte med å kritisere de borgerlige partiene og hevdet at de har lagt ned vetoer mot store deler av Frps politiske budskap.

- At vi ikke er fint nok kledd til å komme på Høyre-fest. På vegne av Fremskrittspartiet inviterer jeg nok en gang til fest. Men til oss kan dere altså komme i både grilldress og ballkjoler, sa hun og høstet stor applaus fra sine partifeller.

- Det var lite nytt i talen til Siv Jensen. Den liknet på den hun holdt i fjor og den Carl I. Hagen holdt året før, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner til VG Nett.

Han mener det er oppsiktsvekkende at Siv Jensen fokuserer på det hun kaller vetoer, som Høyre skal ha lagt ned i forhold til et regjeringssamarbeid med Frp.

Kan ikke bryte avtaler

FANTASILØST: Jan Tore Sanner (H) mener regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett er fantasiløst. Foto: SCANPIX


- Jeg har vært i forhandlinger med Siv, og da har hun alltid stått på at man ikke kan rokke ved barnehageforliket de har inngått med SV. Det samme gjelder selvfølgelig de avtaler vi har inngått. Pensjonsforliket, klimaforliket og pensjonsregelen, sier Sanner og legger til:

- Det er typisk Frp å prøve å stå utenfor alle de andre partiene. Jeg er forundret over at Frp vil at vi skal bryte avtaler vi har gjort. Det kan vi ikke, sier Sanner.

Siv Jensen fremsto som svært raus da hun omtalte et mulig samarbeid med Høyre i landsmøtetalen.

- Dere får lov til å ta med dere hele partiprogrammet under armen. Vi vil gjerne finne frem til en løsning som forener partienes egenart og profil. Og det burde være oppnåelig. Jeg er faktisk sikker på at hadde man villet, så hadde vi klart å lage tidenes beste og mest handlekraftige regjeringserklæring, uten at noe parti ble ydmyket eller bagatellisert!

Fokuserte på respekt

Hun sa at Fremskrittspartiet ikke på noe tidspunkt har kommet med et eneste ultimatum i forhold til et samarbeid med de andre ikke-sosialistiske partiene.

- Vi har ikke laget noen lister over vanskelige saker i Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre, selv om vi vet at de er der, sa partiformannen og la til:

- Vi vet at skal vi få til et samarbeid med respekt for hverandre, så gjør vi ikke det ved å legge ned veto i aviser og TV-kanaler. Vi gjør det ved å møte hverandre med respekt, forhandle og finne frem til en løsning vi mener er bra for kongeriket Norge i en regjeringsperiode.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder