POLITI I SENTRUM: Bildet viser bilde av politiet som undersøker deler av skateparken i Kristiansand fredag kveld.

Person skutt i beinet av politiet i Kristiansand

Politiet skjøt en person i beinet etter at det oppsto en situasjon som ifølge politiet var truende. Vedkommende tas nå hånd om på sykehus.

Publisert:

– Operasjonssentralen fikk fredag kveld melding om at en person gikk med våpen i Kristiansand sentrum. Da politiet kom i kontakt med personen oppstod det en truende situasjon som resulterte i at politiet avfyrte skudd, skriver politiet i Agder i en pressemeldingen.

Ifølge Spesialenheten, som nå starter etterforskning av saken, er en person skutt i beinet.

– Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser. Våpen involvert vil bli sikret, skriver de videre. De kommer nå til å avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig.

Personen som ble skutt tas nå hånd om av helsepersonell på Sørlandet sykehus, men skadeomfanget er ukjent utover at vedkommende er skutt i beinet. VG har vært i kontakt med sykehuset, som opplyser at de ikke gir ut informasjon om helsetilstand.

Politiet i Agder har nå sperret av åstedet frem til Spesialenheten kommer, og viser til at spørsmål om saken må rettes til dem.

Observerte mye politi

Joachim Strandberg, som er bosatt i området, beskriver hvordan politiet har sperret av et større område mellom et parkeringshus, en byggeplass og et nybygg, hvor det blant annet ligger en skatepark.

Han sier han og samboeren ikke hørte noe skudd, men observerte mye politi i tiden før meldingen om skuddet.

– Det har vært mye aktivitet og forbipasserende ble vist bort av politiet, sier Strandberg.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no