Northug i pressemelding: - Jeg er svært ulykkelig nå

Hovedsponsor Coop: - Vi tar sterk avstand fra det Petter har gjort

Petter Northug innrømmer promillekjøring

Skistjernen Petter Northug (28) kjørte selv sin Audi A7 da bilen grytidlig søndag morgen dundret over en rundkjøring og inn i autovernet.

  • Ingrid Hvidsten
  • Tor-Hartvig Bondø
  • Nils Mangelrød
  • Øystein Larsen-Vonstett
  • Eirik Linaker Berglund

Artikkelen er over fem år gammel

Det bekrefter teamet rundt Northug i en pressemelding søndag kveld.

«Petter Northug har bekreftet overfor politiet i Trondheim at det var han som kjørte bilen som var involvert i en ulykke søndag morgen. Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.», står det i pressemeldingen som er sendt fra manager Are Sørum Langås like før klokken 21 søndag kveld.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug i pressemeldingen.

Både Northug og en mann født i 1991 er siktet etter ulykken, og politiet mistenker promillekjøring.

Bakgrunnen for at Northug dro ut på kjøretur i bilen i grålysningen er ikke kjent, men kvelden i forveien var skistjernen på byen i Trondheim:

Vitner bekrefter til VG at Petter Northug var til stede på utestedet Søstrene Karlsen i Trondheim i tiden både før og etter midnatt natt til søndag.

Northug besøkte tre utesteder sammen med flere kompiser, ifølge personer VG har snakket med: Søstrene Karlsen, Studio 26 og Club Gossip.

VAR HER: Studio 26 i Trondheim er et av tre utesteder i Trondheim Northug ble observert på natt til søndag. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/VG

Vil ha fred

Teamet til Northug skriver i pressemeldingen at Northug har forklart seg grundig for politiet i avhør, og at han nå har dratt til «ukjent sted» for å tenke gjennom det som har skjedd.
- Jeg er fullt innforstått med offentlighetens forventning om at jeg i løpet av nærmeste fremtid må fortelle mer om hendelsen. Det vil jeg gjøre når jeg har tenkt grundig igjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg media vil respektere, sier Northug.

Coop: Trist og alvorlig

Skistjernens hovedsponsor Coop Norge skriver i en pressemelding at de er blitt kjent med Northugs forklaring til politiet.

- Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Fanebust sier Coop vil gi Northug tid til å bearbeide det som har skjedd før de går i dialog med Team Northug om hva promillekjøringen vil bety for samarbeidet.

Tidligere har Fanebust bekreftet til VG at Northugs minstelønn som følge av samarbeidet med Coop ligger på ni millioner kroner i året.

UTESTED: Club Gossip i Trondheim. Foto: Geir Otto Johansen

Har exit-klausul

Fanebust bekrefter at Coop Norge har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen med Petter Northug, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av det slaget som nå har skjedd.

- Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er alt for tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra. Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen, sier Fanebust i pressemeldingen.

- Samtidig som vi tar sterk avstand fra det Petter har gjort, er vi opptatt av å ta vare på Petter som menneske i den vanskelige situasjonen han nå står i. Vi er opptatt av å ha samlet all kunnskap om saken og situasjonen før vi tar noen beslutning om vårt videre samarbeid med ham, tilføyer Fanebust.

Smadret bilen

Det var Northugs Audi A7, som formelt sett er eid av Møllers bilfinansieringsselskap og leaset ut til Team Northug, som skar rett over rundkjøringen i Odd Husbys vei i Trondheim søndag morgen.

Bilen tok med seg skiltet i rundkjøringen på veien, før den smalt inn i autovernet på vei inn i General Bangs vei. Der rev den opp seks av stolpene i autovernet. Det er 40-sone i området.

Hvem som satt bak rattet da millionbilen krasjet, har politiet ikke villet ut med.

- Politiet har ikke konkludert med hvem av de to som har kjørt bilen, sier krimvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Én stakk av

Da politiet kom til stedet var én av mennene forsvunnet fra ulykkesstedet. Dermed ble det satt i gang en jakt med hundepatruljer for å få tak i den som kan ha sittet bak rattet på skistjernens Audi da den dundret inn i autovernet.

- Det er en som har stukket av, han ble pågrepet på sin bopel, som ligger like ved, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til VG.

Northugs hus ligger bare få hundre meter fra ulykkesstedet, men politiet har ikke villet kommentere hvem av de to mennene som stakk fra åstedet.

Advokaten: Northug har forklart seg

VG har snakket med Petter Northugs advokat, Rasmus Brodtkorb. Han bekrefter at han bistår Northug, men vil ikke kommentere hvorfor.

- Jeg har arbeidet med Northug gjennom noe tid, så jeg tror det er derfor han har hyret meg. Utover det har jeg ingen kommentarer. Du får ta kontakt med Are Langås, sier advokaten, og viser til Northugs manager.

- Har Northug vært i avhør?

- Jeg kan bare si at han har forklart seg for politiet, sier Brodtkorb.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder