GAMMEL TRAVER: Nils T. Døvre er kanskje 101 år gammel, men fortsatt klar til sinns. Tross mangeårig lokalpolitisk erfaring på ryggen, håper han å slippe å representere KrF i bystyret.

GAMMEL TRAVER: Nils T. Døvre er kanskje 101 år gammel, men fortsatt klar til sinns. Tross mangeårig lokalpolitisk erfaring på ryggen, håper han å slippe å representere KrF i bystyret. Foto:Ove Eikje,Dagen

Nils (101) er Norges eldste kandidat til valget

101 år gamle Nils T. Døvre har vært medlem av Kristelige folkeparti siden 40-tallet. Nå kan han bli valgt inn i kommunestyret, men håper han slipper.

  • Cathrine Ekehaug
  • Ingri Gudmundsen Bergo
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er jo over 100 år, så jeg er ikke annet en listefyll. De hadde ikke nok navn, sier Nils T. Døvre til VG.

Døvre fylte 101 år i august, og har vært i kommunepolitikken i Nord-Aurdal siden 1950-tallet. Fra 1972 til 1981 var han også ordfører i kommunen. Foran årets kommunevalg ble han spurt av Kristelig folkeparti i kommunen om han kunne tenke seg å stå på liste - igjen.

Følg VG på Facebook!

Små sjanser

Til avisa Dagen sier 101-åringen at han har sagt fra om at det ikke blir aktuelt å sitte i kommunestyret hvis han blir valgt inn.

– Vårt parti har i dag lite oppslutning, og for tiden ingen representanter i kommunestyret. Det er også små sjanser for at vi skal komme inn etter valget, sier han til avisa.

# Har du tips til VG om valget? Er det kandidater, saker eller andre ting der du kommer fra vi burde skrive om? Send e-post til VGs journalister her.

Gammel soldat

Dagen har besøkt 101-åringen som bor utenfor Fagernes i Valdres med datteren som nærmeste nabo. Kona Alfhild døde for femten år siden. Han er dårlig til beins, men klar i hodet, skriver Dagen.

For Døvre var det naturlig å bli medlem i KrF, da han lenge hadde vært engasjert i kristent arbeid. Blant annet var han som soldat i Frelsesarmeen etter krigen, opplyser han til avisa.

# Følg valgkampen direkte i VGs direktestudio.

– Berikelse

Partileder Knut Arild Hareide er storfornøyd med å ha Døvre som listekandidat for KrF.

– Det er en berikelse å ha en person som Nils T. Døvre i KrF, og at han fortsatt er engasjert, forteller han VG.

Les også: VG på valgturné!

Til tross for at Døvre sannsynligvis ikke blir valgt inn i bystyret, mener Hareide det står respekt av at 101-åringen fortsatt stiller til valg.

– Han har vært med i KrF dobbelt så lenge som jeg har levd, og som tidligere ordfører kjenner han lokalsamfunnet svært godt. Vi ønsker vel alle å kunne være like aktiv i lokalsamfunnet som ham - om vi skulle bli 101 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder