Politijakten på de glatte veiene endte i grøfta. To personer ble fraktet bort fra stedet i ambulanse.

Politijakten på de glatte veiene endte i grøfta. To personer ble fraktet bort fra stedet i ambulanse. Foto:NICOLAI PREBENSEN,N27

To personer skadet etter politijakt i Vest-Agder

Spesialenheten for politisaker er koblet inn

Politijakten i Songdalen endte i grøfta. En mann ble sittende fastklemt og er alvorlig skadet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Agder politidistrikt meldte natt til tirsdag om en politijakt ved E 39 ved Brennåsen i Songdalen. Politiet forsøkte å stanse en bil ved en avkjøring, men bilføreren ville ikke stoppe.

«Etter en forfølgelse kjører bilen ut av veien ved Stupstad på fylkesvei 454. Politibilen klarte ikke å stanse og kjørte inn i denne. To personer er skadd», melder politiet på Twitter.

Mandag morgen opplyser politiet til Fædrelandsvennen at én person ble sittende i bilen etter kollisjonen, mens to andre stakk til skogs. Mannen som ble sittende fast i bilen ble alvorlig skadd og fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Sykehuset opplyser til avisen at mannen er alvorlig skadd, men at tilstanden er stabil.

Spesialenheten for politisaker er koblet inn, og Agder politidistrikt vil ikke uttale seg mer om episoden, som skjedde klokken 23.05 mandag kveld.

Politibilen kjørte rett inn i siden på bilen, etter at den jagede bilen selv hadde havnet i grøfta. Foto:NICOLAI PREBENSEN,N247

Ifølge Fædrelandsvennen skal det være svært glatt i området hvor ulykken skjedde.

Avisen skriver at det på ulykkesstedet er fire ambulanser og tre politipatruljer på plass. I bilen som ble påkjørt av politiet, måtte en person skjæres løs av brannmannskaper før han ble fraktet til sykehus.

To personer skal ha stukket fra stedet ifølge avisen, og politiet leter etter vedkommende med en hundepatrulje.

Den ene av de to som stakk av ble raskt pågrepet og fraktet til sykehus, men politiet kan foreløpig ikke si noe om mannens skader.

Den andre som stakk av fra stedet kom seg et stykke av gårde, men ble sporet opp av politihund og pågrepet like før klokken 1.00. En person er fraktet til arresten etter utforkjøringen.

De to politimennene som kolliderte i den forfulgte bilen kom uskadd fra ulykken.

Også en annen politibil har kjørt av veien vest for stedet der kollisjonen skjedde, men operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt opplyser til NTB at dette ikke har noen sammenheng med politijakten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder