SE, SÅ SØT!: Den ser liten og harmløs ut nå, men om noen år vil det nok bli vanskelig for direktør Kees Oscar Ekeli å løfte bjøreungen slik han gjør her. Foto: Bjørneparken i Flå Foto: ,

Denne bjørnungen trenger et navn

... og det kan DU være med og bestemme

Han er lodden, lubben og tegner til å bli en skikkelig plugg. Nå kan du være med og bestemme hva denne lille krabaten skal hete.

  • Kari Tone Flågen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Spenningen i Bjørneparken i Flå var stor da binna Nora (11) viste seg å være drektig. Skulle hun få nok et trillingkull? Første nyttårsdag kom svaret i form av to små bjørnunger.

Binna Nora hadde blitt mamma igjen.

Kun den ene ungen overlevde og fikk vokse opp – og det har han gjort til gagns.

Som en kosebamse

Direktøren i Bjørneparken blir nærmest øm i stemmen når han snakker om det nyeste tilskuddet i bjørnefamilien deres.

– Nå er han på størrelse med de store kosebamsene du kan vinne på tivoli. Siden han er den eneste ungen til Nora har den vært alene om melken og vokst seg stor for alderen. Den er rett og slett en kjempeplugg, forteller Kees Oscar Ekeli.

VGTV:Følg livet i hiet live her

Hittil har ungen levd et stille og fredelig liv inne i hiet sitt sammen med moren. Bjørnene er nemlig fortsatt inne i dvaleperioden. Rundt påsketider er det derimot ventet å bli mer liv i leiren. Da er tiden moden for å slippe ungen ut.

– Blir en skikkelig tøffing

– Jeg så på kameraet inne i hiet at moren ville ut en tur i går kveld, men hun var tydelig skeptisk til at ungen skulle bli med. Han trenger nok å bli i hiet enda litt til, men når vi åpner parken i påsken er han helt sikkert ute.

Den lille bjørnen var ikke større enn et ekorn da den kom til på nyåret, men har i løpet av sine første måneder rukket å bli rundt seks kilo tung. Blir han like stor som faren Rugg (20), som av Ekeli omtales som bjørneparkens store stjerne, vil han bli nærmere 350 kilo tung.

Nå er tiden moden for å gi Rugg og Noras bjørnunge et navn. I tillegg til at parkens følgere på Facebook har blitt spurt om å komme med forslag, har parkens ansatte selv kommet med noen forslag som du nå kan stemme frem.

– Ungen tegner til å bli en skikkelig tøffing som ikke kommer til å være redd for noen ting. Vi må nok holde den atskilt fra de andre ungbjørnene et par år til. Ellers kommer han til å gi dem solid juling!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder