Tiltale: Lege hadde sex med pasienter og sendte sex-sms til idrettsutøvere

To idrettsutøvere vitner i en sak mot en lege som er tiltalt for misbruk av sin stilling, etter at han ifølge tiltalen skal ha hatt seksuell omgang med to kvinnelige pasienter.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne uken startet rettssaken i Nordhordland tingrett mot legen, som har vært ansatt ved Haukeland universitetssykehus.

I perioden 2012 til 2014 skal legen ha kontaktet og innledet forhold til to av sine kvinnelige pasienter som begge fikk behandling for depresjoner og angst.

Han har tidligere jobbet som lege i idrettsmiljøet, og to kvinnelige idrettsutøvere er derfor hentet inn som vitner i saken for å vise at dette også har forekommet tidligere. Idrettsutøverne fortalte torsdag i retten om teksmeldinger de skal ha mottatt allerede i 2006, melder Bergens Tidende.

– Han sendte først flørtende meldinger som jeg besvarte. I starten var det gjensidig. Deretter kom det nakenbilder. Der var tema å møtes og ha sex, forklarte den ene idrettsutøveren.

Den andre idrettsutøveren forklarte noe av det samme.

Sendte nakenbilder

De kvinnelige pasientene som legen skal ha hatt forhold til over ulike perioder de siste årene forteller begge om samme fremgangsmåte.

De forteller at legen sendte nakenbilder av seg selv og ba dem om å sende nakenbilder tilbake. Legen skal ha innledet et forhold til begge kvinnene.

Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 193, som handler om misbruk av stilling for å skaffe seg seksuell omgang, skriver Bergens Tidende.

Hevder han ble truet og slått

Legen selv nekter for at han har sendt meldinger med seksuelt innhold.

– At jeg skulle ha skrevet slike meldinger til utøverne så lenge, ville jo være det samme som å skrive avskjedssøknaden, sa han i retten.

Han forklarer også at han aldri har hatt seksuell omgang med den ene kvinnelige pasienten, og mener at hun har vært med på å true ham. Han hevder også at han har blitt banket opp av en torpedo og senere truet av en mann som kjente til mobilens innhold.

Legen hevder mobiltelefonen hans har vært hacket og at det er noen andre som har sendt meldingene til pasientene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder