DET ORDNET SEG: I ett døgn fryktet Geir Michelsen og Hilde Margrethe Randen for at bryllupet skulle gå i vasken. Det gjør det heldigvis ikke.

DET ORDNET SEG: I ett døgn fryktet Geir Michelsen og Hilde Margrethe Randen for at bryllupet skulle gå i vasken. Det gjør det heldigvis ikke. Foto:Martha-Lill Nordby Hansen,GLÅMDALEN

Bryllupsplanene i vasken – da gikk Geir Michelsen til lokalavisen

Festen reddet på ett døgn

Geir og Hilde Margrethe fra Sør-Odal skal gifte seg 8. august. Men hele festen var i ferden med å gå ad undas.

Erik Haugen Aspaas
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For da Kongsvinger-hotellet Könings Winger begjærte seg selv konkurs onsdag og stengte dørene, mistet det blivende ekteparet festlokalet sitt.

Det var Glåmdalen som først omtalte saken.

– Jeg ble nesten helt knust, jeg. Alle de forberedelsene og valgene man tar i forbindelse med et bryllup – så skjærer alt seg. Nei, det var så absolutt ikke noe særlig, sier Hilde Margrethe Randen til VG.

Men forloveden visste råd og kontaktet lokalavisen. Det måtte da være mulig å få historien deres frem, tenkte han.

Og det fungerte. Glåmdalen skrev om det fortvilte paret og ballen begynte å rulle.

– Allerede da vi sto opp dagen etter, hadde det tikket inn en tekstmelding med et tilbud om å ta over hele arrangementet, sier Geir Michelsen.

Den tekstmeldingen var det daglig leder Arne Wilhelm Mohn Omsted ved konferansesenteret Opaker gård som sendte. Men før de rakk å respondere, tok kokken Max Ivan Lindkjølen kontakt. Han kunne stille med både mat og lokale!

– Vi gikk fra dypeste fortvilelse til den største lykke. Og det i løpet av et knapt døgn, sier Hilde Margrethe.

– Du blir både satt ut og rørt. Det hele ordnet seg jo omtrent før frokost, skyter Geir lattermildt inn.

– Hadde vært synd

– Det hadde vært veldig synd om den største dagen i livet deres skulle gått i vasken, sier Arne Wilhelm M. Omsted til Glåmdalen, som understreker at han synes konkursen er svært trist.

– Det er synd både for ansatte, gjester, ledelse og hele distriktet. Jeg håper det kommer i gang drift på begge hoteller raskt, sier Grue-mannen til lokalavisen.

Men det er fortsatt en liten sjanse for at bryllupet kan finne sted på Könings Winger. Det forutsetter dog at banken og hotellet kommer til enighet.

– Vi avventer endelig beskjed. De skal nemlig ha et møte, så får vi beskjed til tirsdag om hvordan det blir. Vi håper jo at det skjer, siden det er der vi har planlagt å ha bryllupet, men alternativene er så gode nå at det spiller liten rolle, sier Geir Michelsen fornøyd.

Gifter seg – ti år etter de møttes

8. august 2005 traff de to hverandre på nattklubb i Jessheim. Det var også her, to år senere, Geir fikk «ja» fra sin utkårede.

– Datoen betyr med andre ord veldig mye for oss, sier Hilde Margrethe.

– Ja, hvordan forløp frieriet seg?

– Jeg planla dette i en god stund og fikk en kollega av Hilde til å kjøre henne til Taket. Der sto jeg og ventet – sammen med en haug av ansatte fra utestedet. Tre dager senere dro vi til New York for å feire. Det var helt fantastisk, sier blivende ektemann Geir.

– Ble du overrasket, Hilde?

– Ja, dette visste jeg ingenting om. Det var vel nesten sånn at jeg ble litt irritert for at jeg måtte dra fra jobben. Men den følelsen forsvant ganske raskt, ler hun.

Har du en bryllupshistorie utenom det vanlige? Del den i kommentarfeltet, da vel!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder