BEHANDLER GROV SAK: De fem tiltalte må møte her i Kristiansand tingrett 26. mai. Foto:TOR ERIK SCHRØDER,NTB scanpix

Tiltale: Mishandlet og gruppevoldtok kvinne - filmet det

To menn og to kvinner risikerer 20 år i fengsel for angivelig å ha utført eller medvirket til mishandling og voldtekt av en kvinne i Kristiansand i fjor.

Bjørn-Martin Nordby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge tiltalen skulle de sammen med en femte person kreve inn 15.000 kroner som kvinnen skulle betale i gjeld til en av de tiltalte, skriver NRK.

Den femte personen, en mann, er kun tiltalt for legemsfornærmelse. De fire andre er tiltalt blant annet etter voldtektsparagrafen.

Natt til 19. juli 2014 skal den fornærmede kvinnen ha blitt tvunget inn i en leilighet like utenfor Kristiansand sentrum, som tilhørte en av de tiltalte.

Skal ha fått skrujern i øret

Ifølge NRK blir det i tiltalen beskrevet flere former for grov vold mot kvinnen.

I den omtalte leiligheten skal hun ha blitt påsatt håndjern, før hun skal ha blitt slått med en trestokk.

Kvinnen skal også ha fått spark i ansiktet og andre steder på kroppen. I tillegg skal hun ha fått et skrujern i øret, samt at fingrene hennes skal ha blitt klemt med tang.

Les også:Syv siktet for voldtekt av mann i Kristiansand

– Vanskelig

Deretter skal kvinnen ha blitt tatt med ut på badet i leiligheten, der hun ifølge tiltalen ble truet til å utføre seksuelle handlinger.

Dette skal ifølge tiltalen ha blitt filmet ved hjelp av en mobiltelefon.

Ifølge Fædrelandsvennen, som også har omtalt tiltalen, skal kvinnen først ha blitt voldtatt av tre av de tiltalte, og senere av to av dem.

Les også: Åtte pågrepet for gruppevoldtekt på ferge

– Min klient er fortsatt sterkt preget etter det grove overgrepet hun ble utsatt for. Hun gruer seg til rettssaken, men har samtidig ventet på at den skal komme opp, sier kvinnens bistandsadvokat, Elise Kristine Valvik, til VG.

– Det er først når saken er ferdig i rettsapparatet at hun kan påbegynne prosessen med å bearbeide det hun har gjennomgått, og komme seg videre i livet.

Tror de tiltalte er uenige

FORSVARER: Advokat Thor Bache-Wiig Foto:HÅKON MOSVOLD LARSEN,NTB scanpix

Advokat Thor Bache-Wiig, som forsvarer den antatte hovedmannen, sier til VG at hans klient ikke erkjenner å ha deltatt i den påståtte voldtekten, slik han er tiltalt for. Han erkjenner imidlertid å ha utsatt kvinnen for vold.

– Saken kommer til å dreie seg om hva som har skjedd i leiligheten, og hvem som gjorde hva. Spørsmålet er om noen har gått lengre enn det andre hadde tenkt seg, sier Bache-Wiig.

Han antar at de tiltalte ikke vil være helt enige om det som skjedde.

Advokat Jarle Rudi representerer en av de tiltalte kvinnene.

– Det er noen småting i gjerningsbeskrivelsen hun ikke kjenner seg igjen i, men i all hovedsak erkjenner hun straffskyld for de to punktene hun er tiltalt for, sier han til VG.

Leilighetseier erkjenner ikke straffskyld

Advokat Bjørge Usterud Tveito, som forsvarer mannen som disponerte den aktuelle leiligheten, sier til VG at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalten.

Han erkjenner imidlertid å ha vært til stede i leiligheten.

Til NRK opplyser forsvarerne Karoline Øverseth Bekkose, som representerer mannen som er tiltalt for legemsfornærmelse, og Kjetil Sørensen, som forsvarer den siste kvinnen, at de ikke kjenner til hvordan deres klienter stiller seg til skyldspørsmålet.

Rettssaken kommer opp for Kristiansand tingrett 26. mai. Strafferammen er 20 års fengsel, skriver NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder