BYRÅDSLEDERKANDIDAT: Raymond Johansen bekrefter nå at han går av som partisekretær og blir Oslo-topp for Ap ved neste års kommunevalg. Foto:Helge Mikalsen,VG

- Alle elsker Raymond

59 av 59 Ap-lag i Oslo vil ha Raymond Johansen som listetopp

Hele Oslo Ap stiller seg bak Raymond Johansen som byrådslederkandidat ved kommunevalget i 2015.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nominasjonskomiteens svarfrist gikk ut fredag ettermiddag, og ifølge komitéleder Signe Horn er tilbakemeldingen enstemmig:

– Av de 59 lagene som har sendt inn forslag, så har samtlige 59 pekt på Raymond Johansen som byrådslederkandidat. Det er overveldende og historisk, fordi vi aldri har opplevd en slik samstemmighet tidligere i Oslo Ap, sier Signe Horn til VG.

Men forløpet til Ap-nominasjonen var ikke uten dramatikk:

5. september kunngjorde Johansen at han hadde sagt ja til nominasjonskomiteen. og få timer senere kunngjorde Libe Rieber-Mohn, som var byrådslederkandidat for Ap for tre år siden, at hun trekker seg fra bystyrelisten.

Forslaget ble sendt ut på høring i de 80 lokallagene og AUF-lagene i Oslo Ap. Og nå foreligger den enstemmige tilbakemeldingen.

– Jeg tror man ønsker en profilert politiker med politisk pondus, som kan snakke Oslos sak nasjonalt, en som har tyngde ut over Oslo-politikken. Raymond er utvilsomt en veldig samlende person, sier Signe Horn.

– Så alle elsker Raymond?

– Ja, alle elsker Raymond. Var ikke det en TV-serie nylig forresten? Hvorfor har vi ikke tenkt på den overskriften selv, undrer Horn.

Kamp om annenplassen

Nominasjonskomiteen skal møtes allerede lørdag for å sette opp resten av listen. To kvinnelige politikere, Tone Tellevik Dahl og Rina Mariann Hansen, som sitter i bystyret nå, kjemper fremst om annenplassen og det som antas å bli Oslo Aps ordførerkandidat.

Signe Horn ønsker imidlertid ikke å si noe om hvem av dem som ligger best an etter at lagene har uttalt seg.

– Jeg har ikke oversikten, sier hun.

Raymond Johansen sier til VG fredag ettermiddag at han nå formelt gir beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg som sekretær i Ap, på landsmøtet til våren. Valgkomiteen i Ap kan bli oppnevnt allerede på et landsstyremøte i neste uke.

LES MER:Støre vil ha full kontroll

– Støtten er helt overveldende, og jeg er veldig takknemlig for tilbakemelding fra lagene i Oslo Ap. Den entusiasmen tar jeg med meg videre, sier Raymond Johansen.

– Hva tenker du om at Libe Rieber-Mohn har trukket seg?

– Det har jeg ingen kommentar til. Libe har gjort en veldig god jobb for Oslo Ap gjennom snart fire år, først som kandidat og så tre år i bystyret. Hun valgte selv å trekke seg, og jeg har respekt for den avgjørelsen, sier Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder