BLIR I UD: Ingrid Schulerud - her sammen med mannen Jens Stoltenberg på vei til hans avskjedsfest som Ap-leder i juni - fortsetter som fagdirektør i UD, med base både i Oslo og Brussel. Foto:Kyrre Lien,VG

Schulerud blir Brussel-pendler

Fortsetter i UD-jobb med EØS-saker

Ingrid Schulerud fortsetter sin jobb i Utenriksdepartementet med base både i Oslo og Brussel, når mannen Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Schulerud opplyser i en tekstmelding til VG at hun skal fortsette i sin nåværende stilling som fagdirektør i Utenriksdepartementet, når ektemannen flytter til Brussel fra 1. oktober.

«Jeg vil ha base både i Oslo og Brussel», skriver hun i tekstmeldingen.

Ingrid Schulerud har i flere år arbeidet med Europa-saker i Utenriksdepartementet. Hun sitter i det norske, regjeringsoppnevnte utvalget som forhandler om nivået og bruken av pengene som Norge betaler i «EØS-kontingent».

Schulerud opplyser at hun vil «fortsette mitt arbeid med Europa-saker, EØS midler og de pågående forhandlingene med EU».

Samme arbeidsområde

VG fikk kontakt med Ingrid Schulerud på telefon torsdag ettermiddag, men hun var på vei inn i et møte i Polen, og henviste til Utenriksdepartementet for ytterligere kommentar.

- Ingrid Schulerud skal fortsette med samme arbeidsområde i Utenriksdepartementet. Hun vil pendle mellom Oslo og Brussel, slik hun i stor grad har gjort de siste årene, sier fungerende kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i UD til VG.

VG får opplyst at hun vil ha Oslo som sin bostedsadresse, i stedet for å flytte til Brussel og Belgia.

EØS-midlene

I juni sa hun til VG at hun håpet å flytte med ektemannen til Brussel, men har altså valgt å pendle for å kunne fortsette i sin nåværende jobb.

Schuleruds arbeidsområde gjennom mange år har i stor grad vært bruken av de såkalte EØS-midlene, nær 15 milliarder kroner for årene 2009 til 2014, som er EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein's bidrag til å redusere sosiale og økonomiske forskjeller i Europa.

Norge betaler 97 prosent av dette beløpet over statsbudsjettet.

Pengene er fordelt på 150 programmer som støtter flere tusen prosjekter innenfor ulike sektorer i EUs 16 fattigste land.

Siden januar i år har Norge og EU forhandlet om størrelse på denne EØS-kontingenten for fem nye år, men forhandlingene er fastlåst og enda ikke avsluttet.

EUs krav i forhandlingene er en betydelig økning av kontingenten. EU har foreslått at en stor del av økningen kommer i form av et separat bidrag til å bekjempe ungdomsledighet i EU, også i EU-land som ikke kvalifiserer til støtte fra EØS-midlene eller fra EUs eget samhørighetsfond.

- Dette kan ikke aksepteres fra vår side, sa europaminister Vidar Helgesen (H) i Stortinget i mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder