ADVARER MOT SVINDEL: Svindlere tar stadig i bruk nye metoder for å lure folk, nå anmelder Norsk Tipping falske Facebook-profiler som utgir seg for å være fra Norsk Tipping. Foto: Jan Haas / NTB scanpix NB! Foto: Jan Haas , picture alliance / reality

Norsk Tipping advarer mot svindelforsøk på Facebook

Kriminelle utgir seg ut for å være direktøren i Norsk Tipping på Facebook, for svindle til seg penger. Norsk Tipping advarer folk mot å la seg lure.

Artikkelen er over fire år gammel

Vedkommende bruker en falsk Facebook-profil for å komme i kontakt med uskyldige ofre, der mottakerne blir bedt om å betale et gebyr til en gitt konto, melder NRK.

– Det er veldig ubehagelig, og må stoppes så fort som mulig. Vi har fått Facebook til å ta ned de første variantene, men det kommer nye varianter hver gang, sier Torbjørn Almlid.

LES OGSÅ: Vant 17 millioner kroner - dro på jobb

Norsk Tipping advarer nå folk mot å svare på disse henvendelsene.

– Ingen vinnere i Norsk Tipping må betale gebyrer eller andre avgifter for å motta berettiget premie, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi ser svært alvorlig på at noen misbruker Norsk Tippings merkevarer og en av våre ansatte i den hensikt å svindle til seg penger. Vi anmoder personer som blir forsøkt svindlet, om å melde fra til vår kundeservice, sier sikkerhetssjef Trond Laupstad i Norsk Tipping.

Saken er politianmeldt.

Norsk tipping presiserer at dette ikke er relatert til deres Facebook-kampanje «Lottovenner», eller andre aktiviteter på selskapets sider.

LES OGSÅ: Trønder vant 30 millioner kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder