LØSLATT OG TILBAKE I NORGE: Joshua French, her under rettssakenmot ham i Kinshasa i 2014. FOTO: ENDRE ALSAKER-NØSTDAHL

Frenchs fosterfamilie mistet aldri håpet

Joshua Frenchs fosterfamilie i Arendal sier de aldri mistet håpet om at han en dag ville komme hjem til Norge.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Nei, så lenge han var i live, har vi hatt håp om at det ville løse seg, men det gikk prestisje i det for kongolesiske myndigheter, sier Gil Holm, Joshua Frenchs «storebror», til Agderposten.

Bakgrunn: Dette er Kongo-saken

French var ni år gammel da Gil Holms foreldre første gang tok hånd om gutten. French ble boende hos familien fra ungdomsskolen og fram til han var ferdig på videregående skole. Gil og kona Cecilie forteller at French ringte dem ganske ofte de første årene i fangenskap, men at de sluttet å høre fra ham etter byttet av fengsel.

De forteller at det virket som Joshua mistet fremtidshåpet etter det de kaller en farse av en rettssak og kameraten Tjostolv Molands død. Etter at Joshua French kom tilbake til Norge, ser familien fram til endelig å få treffe ham igjen.

Løslatt tirsdag: 13 dramatiske timer før French var fri

– Jeg håper at det ikke blir lenge til han er i form til å ta imot besøk, men han må få ro en stund nå, sier Gil.

Han understreker at French reiste frivillig til Kongo og sier turen var preget av eventyrlyst og at Moland og French ikke var «A4».

– Ingen kan forestille seg hva han og Tjostolv har vært gjennom. Men i dag er vi bare lettet og glade, samtidig er gleden blandet med sorg på grunn av Tjostolv – og fordi Joshua har gått glipp av åtte år av livet sitt, sier Gil og kona Cecilie Holm.

Kari Hilde French: – Gleden er ubeskrivelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder