Tre tenåringer siktet for voldtekt i Bergen

BERGEN (VG) Politiet i Bergen har iverksatt en omfattende etterforskning etter at en mindreårig jente anmeldte tre bekjente for voldtekt søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Jenta ankom sentralvakten ved 2130-tiden søndag kveld, og anmeldte de tre karene for voldtekt. Politiet rykket ut med stort mannskap til leiligheten i Fyllingsdalen der overgrepene skal ha funnet sted, og arresterte tre tenåringer.

Les også: Mørketall om voldtekt

De tre er mellom 17 og 19 år gamle, ifølge TV 2. Alle er siktet for å ha voldtatt den mindreårige jenta. Etter at de tre var avhørt mandag, opplyste politiet at de vil holde dem i arresten over natten.

– Han nekter straffskyld, men blir sittende i arrest over natten. Da vil politiet ta stilling til fengslingsspørsmålet, sier advokat Kaj Wigum, som er oppnevnt som forsvarer for en av de tre siktede, til Bergens Tidende.

Alvorlig

– Vi har siktet de tre i forbindelse med pågripelsen, men har enda ikke formulert presist hvilke bestemmelser de skal siktes for. Vi mistenker at det skal ha skjedd en voldtekt, og ser alvorlig på saken, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved politiet i Bergen Vest til VG.

Han sier at jenta kjente de tre tenåringene, og at hendelsen skal ha skjedd forholdsvis kort tid før saken ble anmeldt, altså søndagen.

Det var bt.no som først omtalte saken.

Les også: Skolen må ta mer ansvar

Avhør tirsdag

– Det er en sedelighetssak der den fornærmede jenta er under 16 år. De tre pågrepne har forklart seg og blir sittende til tirsdag. Da vil det bli ytterligere avhør. Det vil ikke bli gitt detaljer om selve hendelsesforløpet på det nåværende tidspunkt, sier politioverbetjent Svein Føllesdal hos politiet i Bergen vest i en pressemelding.

Advokat Ellen Mjøs er oppnevnt som bistandsadvokat. Hun sier at hennes klient ennå ikke er avhørt, og at det nå forberedes et såkalt tilrettelagt avhør av henne:

– Dette er en avhørsform som erstatter det vi tidligere kalte dommeravhør, og gjøres i saker med mindreårige. Det skjer på Barnehuset i Bergen, og gjøres av en politietterforsker med spesialkompetanse. Til stede er politiadvokat, etterforsker, jeg vil være der, og muligens forsvarere, sier Mjøs.

Les også: Sterk økning i anmeldte sexovergrep

Gjenstridig

I følge Bergens Tidende skal de angivelige overgrepene ha skjedd i en leilighet som tilhører foreldrene til en av de involverte.

Politiadvokat Cathrine Krohn sier til avisen at politiet skal avklare om det anmeldte overgrepet kan ha vært utført av flere i fellesskap.

To av de siktede er tidligere kjenninger av politiet. I følge et vitne til politiaksjonen skal politiet ha måttet bære ut en gjenstridig person, og deretter båret inn kofferter og utstyr i leiligheten.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Det som er båret inn, er utstyr våre teknikere bruker ved åstedsundersøkelse, sier Føllesdal.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder