Foto: skjermdump

Frp-er måtte fjerne rasistisk Facebook-melding

Studieleder Kristin Braatas i Nordre Aker Frp har måttet fjerne en Facebook-post der hun blant annet omtalte miljøbyråden i Oslo som en vietnamesermegge.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Brataas er tydelig misfornøyd med Miljøpartiet De Grønnes miljøbyråd Lan Marie Nguyen Bergs håndtering av luftforurensingen i Oslo, og la ut følgende innlegg på sin egen Facebook-side mandag ettermiddag:

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette «fittetryne» av ei vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnede til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn !!!»

Slettet

Lederen av Oslo Frp, Aina Stenersen, beordret Brataas å slette innlegget så snart hun fikk vite om det, skriver Dagsavisen.

Les mer: Ingen har fått diesel-bot

– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som ikke Frp står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sier Aina Stenersen til avisen.

Hun sier Oslo Frp tar saken på største alvor og at den skal håndteres internt på et møte.

Bastaas avviser kritikken.

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på, framholder Kristin Brataas, som sier hun ikke kan skjønne at noen kan oppfatte posten som rasistisk.

Det holder ikke for Une Aina Bastholm, nasjonal talsperson og 1. kandidat for De Grønne i Oslo.

– Sentrale Frpere som Carl I. Hagen har vært opptatt av å kalle en spade for en spade. Vel, i så fall bør de også kalle dette ved sitt rette navn, beint ut rasisme. For meg holder det ikke at Oslo Frp skal håndterer dette internt. Dette er et av flere eksempler på en hetskultur som har fått lov til å utvikle seg over tid. Jeg vil gjerne høre Solveig Horne og andre sentrale Frp-ere si tydelig at sånn skal vi ikke ha det.

NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder