GOLIAT-FELTET: 120 ansatte arbeider på Goliat-plattformen i oppstartsfasen. Foto: Jan-morten Bjørnbakk NTB scanpix

Plattformen Goliat delvis evakuert etter strømbrudd – årsaken fortsatt ukjent

51 personer ble natt til lørdag evakuert fra Goliat-plattformen i Barentshavet etter et strømbrudd. Nå er strømmen tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Plattformen mistet den elektriske kraften fra land. Vi stanset da produksjonen og startet evakuering i henhold til standard prosedyre, sier pressekontakt i Eni, som er operatør på feltet, Jan Rikard Radloff, til NTB.

Strømbruddet oppsto fredag kveld klokka 22.30. I første omgang var det såkalt ikke-essensielt personale som ble sendt ut i livbåter og forberedt på evakuering. I løpet av natten kom strømmen tilbake, og rundt klokka 04 omtaler selskapet situasjonen som «normalisert».

– Vi har evakuert 51 personer til Hammerfest, mens 69 personer er igjen på plattformen, sier Radloff.

Kjenner ikke årsaken

Selskapet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til at strømmen forsvant. Det er ikke bestemt når produksjonen blir gjenopptatt, og 51 de evakuerte blir inntil videre i Hammerfest.

– Vi må først få full oversikt. Så skal vi se på hvordan vi gjenoppretter produksjonen, sier Radloff.

Evakueringen skal ha gått udramatisk for seg.

– Det har gått veldig bra. En helt rutinemessig evakuering, opplyser pressekontakten.

Norske myndigheter er blitt varslet om hendelsen.

Strøm fra land

Goliat-feltet ble offisielt åpnet i april i år. Plattformen forsynes med strøm fra fastlandet gjennom en undervannskabel, kombinert med egenprodusert kraft ombord.

Feltet ligger 53 kilometer fra Sørøya i Finnmark og er verdens nordligste offshore oljefelt. Eni er operatør og har en eierandel på 65 prosent i produksjonslisensen, mens Statoil eier 35 prosent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder