OMKOM: Lyder Martin Telle (57) jobbet i Aker Solutions siden 1992. Foto: Privat

Lyder Martin Telle (57) omkom i helikopterstyrten: Døde like ved hjemstedet

I mer enn 15 år reiste ingeniøren Lyder Martin Telle (57)
frem og tilbake fra Statfjord og Gullfaks. Fredag mistet han livet da helikopteret styrtet ikke langt fra hjemstedet hans.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Som resten av passasjerene og mannskapet om bord på CHC-helikopteret som skulle ta dem hjem før helgen, var han sjanseløs da Super Puma-maskinen styrtet i fjæresteinene ved Turøy i Hordaland.

Det er bare noen kilometer fra hjemkommunen Sund, som ligger i havgapet sør for ulykkesstedet.

– Lyders lidenskap var musikk, og han dro ofte på konserter både i Norge og i utlandet. Han var interessert i sport, og en gjennomført positiv og sosial person, skriver konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions i et minneord om kollegaen.

OFRENE – BILDENE – HENDELSESFORLØPET:
Få oversikt over helikoptertragedien i VGs spesial

57-åringen har jobbet i Aker Solutions siden 1992. Elektrikeren og feltingeniøren jobbet opprinnelig i avdelingen for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Bergen.

Ordfører: Gått inn på meg privat

De siste 15 årene har han vært på utlån som feltingeniør til Statoil, og reist til og fra oljefeltene Statfjord og Gullfaks – der han har jobbet med oppgraderinger og ferdigstillinger.

– Han var en mann som trivdes godt i profesjonelle og faglig kompetente miljøer, hvor han kunne konsentrere seg om selvutvikling og på å gjøre teamet så sterkt som mulig, skriver Araujo om 57-åringen.

Fungerende ordfører Nils Kåre Skoge i Sund kjente Telle personlig. Den lille kommunen med høy andel av Nordsjø-arbeidere er preget av ulykken.

– Det har gått inn på meg privat, og det vil det alltid gjøre når en du kjenner går vekk. Det er tungt for en kommune å miste en innbygger, men for pårørende som har mistet både mann og far og bestefar, er det selvfølgelig verst, sier Skoge til Bergens Tidende.

Telle etterlater seg kone og tre voksne barn, i tillegg til barnebarn.

Artikkelen fortsetter under grafikken

– Selskapet vårt er i sorg. Vi har mistet fire kjære, verdsatte kollegaer og venner. Mange har mistet sine livspartnere, foreldre, besteforeldre og til og med barn, skriver Araujo i minneordet.

– Ord strekker ikke til

En av de verste helikopterulykkene i norsk offshore-historie har sendt sjokkbølger gjennom en hel bransje. De omkomne var fra syv ulike selskaper.

Flere av de som mistet livet – deriblant Telle – hadde jobbet i oljebransjen i flere tiår. Derfor har tusenvis av kolleger både på land og i de tett sammensveisede miljøene på plattformene gått gjennom en helg i sorg.

– Disse ordene strekker ikke til når man skal formidle hvem hver og en var som person. Det er derfor fint å hedre de omkomne ved å dele gode minner om dem med hverandre. Vi kommer til å savne dem alle. Vi ønsker også å gi våre kondolanser og støtte til andre bedrifter og familier som mistet personer som sto dem nær i denne forferdelige ulykken, skriver Araujo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder