TIDLIG KVELD: Karpe Diem måtte avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld etter at noen tømte et pulverapparat mot publikum fra scenen. Her Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Rashmikant Patel i Oslo Spektrum i 2013.
TIDLIG KVELD: Karpe Diem måtte avbryte en konsert i Bergen lørdag kveld etter at noen tømte et pulverapparat mot publikum fra scenen. Her Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Rashmikant Patel i Oslo Spektrum i 2013. Foto: Terje Bendiksby , NTB SCANPIX

Bergens Tidende: - 28 åringen siktet for grovt skadeverk: - Han er svært medtatt etter det som er skjedd, sier forsvaren

Avlyste også søndagens konsert

INNENRIKS

Mye av bandets utstyr er ødelagt

28 åringen som lørdag kveld ble anholdt og mistenkt for å ha tømt et brannslukningsapparat mot publikum under Karpe Diem-konserten i Bergen, er nå siktet for grovt skadeverk.

Publisert: Oppdatert: 07.03.16 00:03

Det skriver Bergens Tidende søndag kveld.

– Han er svært medtatt etter det som har skjedd, sier 28 åringens forsvarer til avisen.

Rundt 4.500 personer ble evakuert fra en konsert med Karpe Diem i Bergen lørdag kveld etter at det ble tømt et brannslukkingsapparat mot publikum. Gruppens konsert søndag måtte avlyses. Forløpig er det uvisst om to konserter neste helg lar seg gjennomføre. Konserten ble stanset og lokalene evakuert ved 22.30 tiden lørdag kveld. I følge politiet i Bergen ble en 28 år gammel mann noe senere pågrepet, mistenkt for å stå bak forholdet. 5-6 personer nærmest scenen ble kjørt til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn pulveret.

Søndagens konsert i Sogndal ble også avlyst. Bandets presseansvarlig, Trine Jacobsen, sier til VG at mye av utstyret til Karpe Diem er ødelagt.

– Neste helg er det to konserter, en i Mo i Rana og en i Larvik. Vi håper å kunne gjennomføre de som normalt, men vet ikke sikkert. Vi er fortsatt i en fase hvor vi forsøker å skaffe oss oversikt over omfanget av skadene på utstyret. Om alt er ødelagt eller noe kan repareres, sier Trine Jacobsen.

Hun ønsker ikke å uttale seg om verdien på det utstyret som ble ødelagt i Bergen lørdag kveld.

– Men det er kostbart og vi snakker om betydelige summer, sier Jacobsen.

– «Uken i Bergen» var arrangør og stod ansvarlig for konserten med innleid utstyr og med både politiet og et profesjonelt sikkerhetsselskap, Skjold Vekterservice, på plass, opplyser UKEsjef Mette Hole til VG.

Hun ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om 28 åringen som ble pågrepet..

– Forholdet er politianmeldt. Lørdag hadde vi en hel festivaldag med konserter med flere artister. Vedkommende er en person med tilknytning til noen av de andre artistene og hadde derfor tilgang back stage, sier Hole

Hun opplyser at det er de forskjellige artistene som melder inn hvilke personer de ønsker å ha med seg back stage.

– Men det som er det viktigste for oss som arrangør er at evakueringen av publikum gikk bra og uten alvorlige personskader, sier Hole

NRK skriver imidlertid at kritiske tilskuere mente nødutgangene ble åpnet for sent.

– 28 åringen har lagt seg flat og beklager. Han har det ikke godt nå, opplyste politioverbetjent og innsatsleder Bengt Angeltvedt i Vest politidistrikt til BT natt til søndag.

Les også: Karpe Diem angriper Anders Anundsen: «Din feiging»

Panikk i teltet

En av konsertdeltakerne sier til Bergens Tidende at folk fikk panikk og stormet ut. Midt under konserten i teltet på Koengen ble det ble opplyst fra scenen at publikum måtte forlate lokalet.

– Det var mye røyk i lokalet, og mange som ikke fikk puste, sier Ole Tøkje (23).

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Beklager hendelsen

Karpe Diem spilte utsolgt konsert i teltet på Koengen under Norges Handelshøyskoles arrangement Uken 16.

På sin Facebook-side beklager både bandet og arrangøren det inntrufne.

«Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet. – Karpe og Uken».

Husker du? Karpe Diem hudfletter artistkolleger

Kilde: VG/NTB

Her kan du lese mer om