HADDE DRUKKET: Per Sandberg (Frp) innrømmer at han hadde vært på komiteavslutning og drukket en øl og tre akevitt før han holdt innlegget fra talerstolen på Stortinget. Foto: Stortinget

Sandberg vurderer sitt politiske liv

(VG Nett) Frp-nestformann Per Sandberg sier til VG Nett at han vurderer å trekke seg fra politikken etter dagens oppslag om at han hadde drukket alkohol før han gikk på Stortingets talestol.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Sandberg innrømmer i dagens VG at han hadde drukket en øl og tre akevitt før han gikk på talerstolen under et kveldsmøte i Stortinget på tirsdag.

Men nestlederen i Frp ragerer kraftig på at flere medier i dag fremstiller det om at han var synlig beruset.

- Angrer du på at du gikk på talerstolen etter å ha drukket alkohol?

- Når du får den type oppslag, kan en angre på en masse ting, også at en i det hele tatt begynte med politikk. Dette har tatt helt av, sier Sandberg til VG Nett.

VG TV:Se hele Sandbergs innlegg

Vurderer politisk liv

Sandberg hadde vært på juleavslutning med transport- og kommunikasjonskomiteen på Hr Hong restaurant da han kastet seg inn i stortingsdebatten om næringspolitikk.

- Er du redd for at denne saken vil få konsekvenser for deg?

- Nei, jeg er ikke redd for det, men jeg ser ikke bort i fra at den får det. Jeg har jo sagt at i den grad jeg angrer på noe, er det at jeg begynte med politikk. Jeg må vurdere om jeg synes det er verdt det.

- Jeg tror flere og flere, både de som allerede er med i politikken og andre som kanskje kunne tenke seg å gå inn i politikken, vurderer det når enkeltpolitikere til de grader henges ut i media, sier Sandberg.

- Feige

- Men synes du det er greit å drikke alkohol før man går på talerstolen i Stortinget?

- Det serveres alkohol i restauranten på Stortinget, og det hender at representanter tar seg en pils til lunsj eller middag. Det hender også at representanter er ute og representerer og tar et glass vin før de går tilbake til Stortinget. Hvis VG mener at det å ha inntatt alkohol er det samme som å være synlig beruset, ville mange representanter være det, sier Sandberg.

Delta i debatten: Hva synes du om det Sandberg har gjort?

Ifølge VG reagerte andre stortingsrepresentanter så kraftig på Sandbergs opptreden på talerstolen at de sendte tekstmeldinger til kollegaer om det. Frp-formannen mener disse representantene er feige, som ikke står frem med navn i avisen.

- Det er ingen representanter som står åpent frem og sier at de har observert meg som synlig beruset. De som jeg deltok i debatt med har ikke registrert at jeg var synlig beruset. Hvis de som mener jeg var synlig beruset står frem med navn og bilde så skal jeg personlig beklage overfor disse, sier Sandberg.

Går i krigen

Sandberg sier han i dag vil gå til frontalangrep mot fremstillingen om at han var synlig beruset.

- Jeg er klar til å gå i krigen mot media som fremstiller det som om jeg var synlig beruset. Jeg har gått i krigen før. Jeg er klar over at jeg er kontroversiell, og at mange politiske journalister ikke liker meg, sier Sandberg.

Dette er ikke første gangen Frp-nestformannen er i hardt vær. For et par uker siden ble det kjent at Sandberg, som er leder for transport- og kommunikasjonskomiteen, har mistet førerkortet etter at han ble tatt for å kjøre i 100 km/t i en 60-sone.

I 1997 ble han dømt til å betale en bot etter å ha slått og skallet en asylsøker. Sandberg var på det tidspunktet Nord-Trøndelags førstekandidat til stortingsvalget samme år, og har sittet på Stortinget siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder