LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Dette er noen av banktoppene som hadde høyest inntekt i 2007. Øverst fra venstre: Morten Bjørnsen (Glitnir), Rune Bjerke (DNB Nor), Martin Mæland (OBOS), Terje Vareberg (SpareBank 1 SR-Bank), Gunn Wærsted (Nordea) og Rolf Dammann (Netfonds Bank). Foto: Scanpix/Krister Sørbø
LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Dette er noen av banktoppene som hadde høyest inntekt i 2007. Øverst fra venstre: Morten Bjørnsen (Glitnir), Rune Bjerke (DNB Nor), Martin Mæland (OBOS), Terje Vareberg (SpareBank 1 SR-Bank), Gunn Wærsted (Nordea) og Rolf Dammann (Netfonds Bank). Foto: Scanpix/Krister Sørbø

De styrer renten din og tjener millioner

Publisert: Oppdatert: 15.10.08 16:08

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

(VG Nett) På tross av kundenes sviende renter, går det godt for landets banktopper. Se hva din banksjef tjener her!

I dag gir VG Nett deg en omfattende oversikt over sjefene i 150 banker i Norge. Dette er alle bankene som er medlem av Bankenes Sikringsfond. I en tid hvor finansmarkedet skjelver viser det seg at banktoppene slett ikke trenger å bekymre seg for egen økonomi. 52 av de 150 banksjefene på listen er oppført med en personinntekt på over én million kroner i 2007.

VG Nett presiserer at inntektene som fremkommer i skattelistene ikke nødvendigvis bare kommer fra hovedarbeidsgiver. Svært mange av banksjefene har innbringende styreverv eller andre inntektskilder som opsjoner, aksjer o.l.

FÅ INNSIKT:Slik leser du skattelistene!

VGTV:Rentemøtet live fra klokken 14.45

På toppen troner Frank Ove Reite, som var administrerende direktør og ansvarlig for Glitnir-konsernets virksomhet i Norge frem til august 2007.

Se listen over banktoppene her

I løpet av fjoråret tjente den 38 år gamle sunnmøringen, ifølge skattelistene som ble offentliggjort i dag, hele 41.088.580 kroner. Han sitter i styret for åtte virksomheter, hvorav han i seks av dem fungerer som leder.

TETT PÅ NETT: Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank svarer på dine rentespørsmål onsdag klokken 15.Send dine spørsmål nå!

Glitnir ble i høst hardt rammet av finanskrisen, og i oktober ble den overtatt av islandske myndigheter. I formue står han bokført med i overkant av 34 millioner kroner.

Søk i skattelistene her

Bankene:- Setter ikke ned renten nå

Kvinne på andreplass

Andreplassen på VG Netts liste over banktoppene som tjener mest går til konsernsjef Gunn Wærsted i Nordea.

I fjor sto hun oppført med en inntekt på mer enn 16 millioner kroner. Det er en tredobling av inntekten fra 2006, da hun var administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen. I tillegg har hun en formue på nesten 6,5 millioner kroner.

- Gunn Wærsted vil ikke kommentere skattetallene, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea til VG Nett, og legger til at deler av inntekten er pensjon som ble utbetalt etter at Wærsted sluttet i Sparebank 1.

TETT PÅ NETT: Administrerende direktør i Skattebetalerforeningen Jon H. Stordrange svarte leserne om skattetall.Les svarene her

Wærsted er én av totalt elleve kvinner som er inne på VG Netts banktoppliste. Neste kvinne på listen er Gry Haugo Killingstad i Swedbank Norge, som kommer på en 35. plass med en bokført inntekt på drøyt 1,3 millioner i fjor.

Artikkelen fortsetter under bildet

Skatteprotokollen:Del dine erfaringer med skattelistene her

Langt fra topp til bunn

På tredjeplass ligger Idar Kreutzer i Storebrand med en inntekt på 5,8 millioner, tett etterfulgt av Rune Bjerne i DNB Nor med 5,2 millioner. Bjerke gikk i 2006 fra sin lederstilling i Hafslund for å bli ny toppsjef i DnB Nor etter Svein Aaser.

Det er store kontraster fra topp til bunn på VG Netts liste over Norges mest lønnede banktopper. Helt nederst ligger nytilsatt sjef i Gildeskål Sparebank, Kari Bente Jørgensen. I 2007 sto hun oppført med en inntekt på 62.218 kroner, 41.026.362 kroner mindre enn bankkollega Frank Ove Reite.

Skattelistene som er lagt ut i dag, viser for bare nordmenns netto inntekt og formue. Med Dine Pengers nye kalkulator kan du regne ut virkelig inntekt for de personene du søker på.

E24:Han er Norges rikeste tenåring

Denne artikkelen handler om