FANT LIK I HAGEBED: Liket av den avdøde Zahid Mahmood Butt ble delt opp og lagt i søppelsekker før det ble gravd ned. Foto: Scanpix

Butts lik funnet partert

STAVANGER (VG Nett) Før Zahid Mahmood Butt (54) ble gravd ned i hagen til sin drapssiktede svoger, ble liket partert og lagt i svarte søppelsekker.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Politiet vet fortsatt ikke hvordan den 54 år gamle norsk-pakistaneren døde. Krimteknikerne har ikke funnet stedet der liket ble delt opp.

Men politiet tror at Butt ble tatt av dage inne på eiendommen på Våland i Stavanger, der svogeren (57) bodde med sin medsiktede datter (33).

Les også:Fant nedgravd lik i hagebed

- Ukjent for meg

- Jeg ønsker ikke kommentere omstendighetene rundt likfunnet, men kan bekrefte at vi ikke har mottatt noen endelig obduksjonsrapport. Vi vet altså ikke hvordan offeret døde, sier politiinspek- tør Ernst Kr. Rossebø i Rogaland politidistrikt.

- Opplysningene om partering er helt ukjent for meg og min klient, sier svogerens forsvarer, Brynjar Meling.

Zahid Mahmood Butt forsvant sporløst mandag 9. juli i fjor - etter at han skulle hjem til sin tre år eldre svoger for å få tilbake 100 000 kroner som han hadde lånt ut til sin slektning.
Avdekket

I september hadde etterforskerne avdekket så mange uoverensstemmelser i politiforklaringene til far og datter som bodde i huset, at de var overbevist om at de hadde med forsvinningen å gjøre.

Etterforskerne tror imidlertid ikke de to var alene om ugjerningen. I all hemmelighet siktet Stavanger-politiet i fjor høst en av Butt-svogerens nevøer (43) i Spania for å ha begått drapet.

Han er fortsatt internasjonalt etterlyst. Flybilletter har avslørt at 45-åringen fra Barcelona var i Stavanger på tidspunktet da Butt forsvant.

I tillegg har politiet mottatt flere opplysninger som tyder på at ytterligere en person var sammen med Butts svoger, hans datter og 43-åringen fra Spania i dagene før drapet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder