- Skulle jo ikke snakke på Youngstorget hver 1.mai

(VG Nett) Sist Gerd-Liv Valla holdt 1.mai-tale, var det som LO-leder på Youngstorget. I dag talte hun i Trefoldighetskirken.

  • Øystein Eian
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Jeg skulle jo ikke holde tale på Youngstorget hver 1. mai livet ut, så når jeg har tatt på meg en oppgave som dette, har jeg fullt fokus på det, sier Valla til VG Nett.

Valla holdt appell i en nesten fullsatt kirke i ettermiddag. Mellom fire og fem hundre møtte opp for å høre Valla snakke om fattigdom.

QUIZ:Hva kan du om 1. mai?

Den tidligere fagforeningssjefen sier det var en ære å tale i kirken.

- Jeg synes det var en ære å bli spurt om å få snakke i kirken på 1. mai. Trefoldighetskirken har gjennom sine 150 år vært en kirke som har tatt det sosiale arbeidet på alvor. Det er derfor jeg snakket om fattigdom, som vi har så altfor mye av.

Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålsett, stod for prekenen under dagens gudstjeneste. Han er glad for at Valla tok opp konkrete tiltak mot fattigdom.

DISKUSJON:

- Hun snakket om viktige ting som vi har all grunn til å lytte til, som kampen mot fatttigdom i vårt eget land. Hun gikk også inn på konkrete tiltak mot fattigdom, som for eksempel sosialhjelpssatsene.

- Hvorfor holdes det appell i kirken 1. mai?

- 1. mai feirer kirken solidaritet, fellesskap og rettferdighet. Det er veldig viktig at sterke røster utfordrer oss på rettferdighetsspørsmål på en dag som denne, sier Stålsett til VG Nett.

PROTOKOLL:Skriv din 1.mai-parole her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder